Kauneus ja Terveys

Harrasta seksiä kuin ensimmäistä kertaa

Harrasta seksiä kuin ensimmäistä kertaa
Suhtaudu tuttuun seksikumppaniisi kuin tapaisit hänet ensi kertaa.
Julkaistu: 30.8.2016

Pilaatko seksin väärillä oletuksilla? Ehkä. Harrastakaa seksiä kuin ensimmäistä kertaa, neuvoo seksuaalisuusvalmentaja. Siis sitä jännittynyttä säheltämistä vai? Ei kun toiseen tutustumista avoimin mielin olettamatta, mistä hän pitää.

Voisiko seksi parantua unohtamalla, mitä oma kulta aina haluaa? Näin väittää seksuaalisuusvalmentaja Irene Fehr Huffington Postissa. Fehrin mukaan kannattaa unohtaa se, mitä uskoo tietävänsä omasta kumppanistaan sängyssä ja suhtautua häneen kuin ette olisi koskaan aiemmin tavanneet. 

Eilisen halu on muuttunut 

Irene Fehr perustelee ohjettaan sillä, että ihmiset muuttuvat ja kehittyvät koko ajan. Ihmisen keho muuttuu solutasolla ja tunteetkin muuttuvat. Jos toista havainnoi kuin ensimmäistä kertaa, voi päästä toisenlaiseen tietoisuuden tilaan.

– Halumme muuttuvat koko ajan. Se, mikä tuntui hyvältä eilen, ei ehkä tunnu hyvältä tänään. Se, mitä halusit eilen, voi tuntua vieraalta tänään, Fehr muotoilee.

Ansana tutussa ja turvallisessa on se, että oletamme tuntevamme itsemme ja kumppanimme ja lakkaamme kuuntelemasta ja olemasta uteliaita. Alamme harrastaa kaavamaista seksiä. Meistä tulee ahdasmielisiä ja loukkaannumme, jos asiat eivät menekään oletustemme mukaan. Kaavamaisessa seksissä ei ole kohtaamisen taikaa.

Näytä, mitä haluat nyt 

Lääkkeeksi oletuksia ja kaavamaisuutta vastaan Fehr suosittelee harrastamaan seksiä kuin ensimmäistä kertaa. Silloin seksi on hänestä hyvin erilaista, sillä ihminen ei ei voi olettaa tietävänsä, mitä kumppani haluaa tai että kumppani tietää, mitä itse haluaa. Kaikki on näytettävä ja kerrottava alusta alkaen. Seksissä on oltava läsnä ja siihen on keskityttävä eri tavalla kuin tavallisesti.

– Anna vartalosi johtaa. Anna mielesi hiljentyä. Anna halun ohjata liikkeitäsi, Fehr opastaa.

– Mitä partnerini haluaa ja mitä välillämme on nousemassa, hän kehottaa kysymään.

Kuulostaa tosi hyvältä, mutta kuinka moni meistä on huikean itsevarma uuden seksikumppanin kanssa? Käsi ylös heti kaikki, jotka riisuvat itsensä alasti uuden ihmisen edessä ajatellen, että vartaloni on jumalainen.

Terapeutti: Ajatus on mahtava 

Mitä Fehrin neuvoihin sanoo seksuaaliterapeutti Oona Turunen?

– Minusta ajatus, että suhtautuu toiseen kuin ei olisi koskaan tavannut, on mahtava. Läsnäoloon saattaa virittäytyä silloin ihan eri tavalla. Kun virittäytyy läsnäolon kautta, seksistä häviää kaavamaisuus ja totuttu rutiini, sanoo Sexpo-säätiössä työskentelevä Turunen.

Hänestä pysyvään kumppaniin kannattaa kokeilla suhtautua muutenkin kuin uuteen ihmiseen. Entistä parempaa seksiä vanhan kumppanin kanssa voi saada myös kertomalla, millaista seksiä haluaisi ja kyselemällä, millaisia fantasioita ja uusia toiveita toisella ehkä on. Puhetta seksistä tuskin on liikaa.

Lue myös:

Kommentoi »