Hyvinvointi

Näin saat onnistuneet treffit, Maaret Kallio vinkkaa

Treffit toisensa perään. Kyllästyttääkö deittailu? Psykoterapeutti Maaret Kallio kertoo, kuinka treffeillä voi antaa itsestään aidon kuvan.

Teksti Maaret Kallio
Kuvat Fotolia, Anna Dammert
28.3.2019

"On raskasta deittailla ja kertoa elämäntarinansa kerta toisensa jälkeen. Olen alkanut pelätä deittailut, koska näen niiden eteen paljon vaivaa, eivätkä ne kuitenkaan onnistu. Kuinka deiteillä pitäisi olla? Miten voin saada onnistuneet treffit, antaa itsestäni aidon kuvan ilman että pelästytän toista?"

On varmasti raskasta deittailla, jos on aina kertomassa toiselle koko elämänsä tarinan! Ehkä siis siinä olisi jo ensimmäinen muutostarve oman deittailutyylin muuttamiseksi?

Treffien ja tapailun tarkoituksena on tutustua toiseen – ja tulla toki myös itse jossain määrin tutuksi toiselle. Tapaillessa luodaan vasta mielikuvia, tunnustellaan varovaisesti toinen toista pohtien samalla, että kutsuuko tämä yhteinen vuorovaikutus minua jatkamaan yhä pidemmälle?

Alun kohtaamiset toisen ihmisen kanssa ovat ymmärrettävästi jännittäviä, mutta toivottavasti myös kiehtovia. Mene treffeille oikeasti avoimin mielin, älä ennakkoon tehdyin päätöksin tai stereotyyppisin odotuksin.

Lue myös: Maaret Kallio kertoo, miksi naiset aina rakastuvat renttuihin

Treffeillä ota ennen kaikkea selvää kuka istuu sinua vastapäätä: Mitä hän ajattelee asioista, miksi hänellä on sellaiset mielipiteet kuin on? Miksi hän on valinnut juuri sellaisen elämäntien kuin hänellä on?

Jokainen meistä haluaa tulla nähdyksi ja hyväksytyksi toisten ihmisten silmissä. Sen vuoksi hyvät treffit antavat kokemuksia ennen kaikkea kuulluksi tulemisesta, vaikka eivät johtaisikaan parisuhteen aloittamiseen tai edes toisiin deitteihin. Se sijaan että pohdit miten jaksat toistaa oman elämänkertasi aina uudelleen, keskity enemmän treffikumppanisi kohtaamiseen ja kuuntelemiseen.

Älä pitele monologia itsestäsi, vaan antaudu oikealle keskustelulle, joka kutsuu sinua avaamaan itsestäsi ehkä jotain sellaista, mitä et ollut edes etukäteen suunnitellut.

Lue myös, mitä ihastuminen on.

Vanha totuus pätee deittailussakin: On suudeltava monta sammakkoa kohdatakseen oikean prinssin. Oikea prinssi ei tarkoita unelmien kumppanin löytymistä, vaan enemminkin sitä, että löytää niitä piirteitä, tapoja ja olemista toisessa ihmisessä, jotka tuntuvat parhaiten istuvan yhteen. Etukäteen ei kannata valmistautua kriteerilistoin tai monologisuunnitelmin, vaan avautua rohkeasti askel kerrallaan toisen maailmaan.

Treffien jälkeen pohdi rauhassa, millainen olo kohtaamisesta jäi? Millaiseksi koit itse itsesi toisen seurassa? Jos mieltä vielä kutkuttaa, ehdota rohkeasti uutta kohtaamista.

Ja jos kiinnostus herää molemmin puolin, aikaa elämäntarinan avaamiselle kyllä löytyy. Hyvät deitit jättävät voimaannuttavan ja kiitollisen olon, vaikkeivat jatkuisikaan paria tapaamista pidemmälle.

Hei Sinulle! Olen Maaret Kallio, psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti ja tietokirjailija. Työni koostuu moninaisesta ihmismielen ihmettelystä niin vastaanotolla, luennoilla kuin kirjoittaen. Tällä Rakkauden polku -palstalla vastaan kysymyksiisi liittyen aina ensitapaamisesta eri teille lähtemiseen. Lisää minusta voit lukea nettisivuiltani www.maaretkallio.com.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi