Kauneus & Terveys

Suosikkijuttumme sairaaladieetti - katso 2 viikon ohjeet

Suosikkijuttumme sairaaladieetti - katso 2 viikon ohjeet

Sairaaladieetin nimellä kulkevan klassikkokuurin tarkoituksena on vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja tehostaa rasvan palamista.
Teksti K&T-toimitus
Kuvat A-lehtien kuvatoimitus
Mainos

Ohjeita on noudatettava tarkasti. Mitään ylimääräistä ei saa syödä, mutta mitään ei myöskään saa jättää pois eikä korvata toisella. Kahviakaan ei ohjeiden mukaan saa vaihtaa teeksi. Ainoastaan lounaan ja päivällisen paikkaa voi vaihtaa keskenään.

Paksu viipale kinkkua tarkoittaa vähintään 50 grammaa. Iso pihvi on vähintään 250 grammaa, paljon kalaa ainakin 300 grammaa ja maininta ”pinaattia” ainakin kaupan pakastealtaasta löytyvän pakkauksen määrää. Määriä ei saa alittaa. Ohjeessa oleva pala sokeriakin on laitettava kahviin!

Kuurin saa uusia vuoden kuluttua. Jos lopetat kuurin kesken ehdittyäsi pitemmälle kuin kuudenteen päivään, voit aloittaa alusta vasta kolmen kuukauden kuluttua.

1. JA 8. PÄIVÄ: 

Aamupala: Kuppi kahvia, sokeripala.Lounas: 2 kovaksi keitettyä kananmunaa, runsaasti keitettyä pinaattia (pakaste käy), tomaatti.Päivällinen: Teflonpannulla paistettu tai grillattu iso pihvi, vihreää salaattia, hieman öljyä ja sitruunamehua.

Katso myös: 5 asiaa, joiden takia lihot!

2. JA 9. PÄIVÄ: 

Aamupala: Kuppi kahvia, sokeripala.Lounas: Iso pihvi, vihreää salaattia ja tuore hedelmä (omena, päärynä, appelsiini tai mandariini).Päivällinen: Paksu viipale kinkkua, 1 ½ dl maustamatonta jogurttia.

3. JA 10. PÄIVÄ: 

Aamupala: Kuppi kahvia, sokeripala, pala paahtoleipää ilman rasvaa.Lounas: Keitettyä pinaattia, tomaatti, tuore hedelmä.Päivällinen: Paksu viipale kinkkua, 2 keitettyä kananmunaa, runsaasti vihreää salaattia + öljy-sitruunamehukastiketta, tuore hedelmä.

Katso myös: Lukijoiden parhaat laihdutusvinkit

4. JA 11. PÄIVÄ: 

Aamupala: Kuppi kahvia, sokeripala, pala paahtoleipää ilman rasvaa.Lounas: Purkki raejuustoa, iso raastettu porkkana, kovaksi keitetty kananmuna.Päivällinen: 1 ½ dl maustamatonta jogurttia, purkki hedelmäsalaattia hedelmäliemessä (ei sokeriliemessä), banaani.

5. JA 12. PÄIVÄ: 

Aamupala: Iso raastettu porkkana, sitruunamehua.Lounas: Runsaasti vähärasvaista kalaa (seiti, turska, hauki, ahven, kuha, kampela) vähässä rasvassa paistettuna, sitruunaa. Pieni pala leipää, hieman voita tai margariinia.Päivällinen: Suuri pihvi vähässä rasvassa paistettuna, keitettyä parsakaalia, vihreää salaattia sitruunamehulla.

6. JA 13. PÄIVÄ: 

Aamupala: Kuppi kahvia, sokeripala, pala paahtoleipää ilman rasvaa.Lounas: Grillattua broileria ilman nahkaa, vihreää salaattia öljy-sitruunamehukastikkeella.Päivällinen: 2 kovaksi keitettyä kananmunaa, iso raastettu porkkana.

Katso myös: 3 syytä, miksi laihdutus jämähtää

7. PÄIVÄ: 

Aamupala: Kuppi teetä.Lounas: Grillattua tai uunissa foliossa valmistettua lihaa, esimerkiksi porsasta tai lammasta, nautakin käy.Päivällinen: Ei mitään syötävää, ainoastaan paljon vettä.

Lue myös juttu bakteereiden vaikutuksesta painoosi!

Tärkeää:● Liha maustetaan vähällä suolalla ja pippurilla, yrttimausteet ovat sallittuja.● Alkoholi ja kaikki virvoitusjuomat ovat ehdottomasti kiellettyjä.● Kahvia tai teetä ei saa juoda päivän mittaan.● Vettä on juotava vähintään 2 litraa vuorokaudessa.

Lue myös:

Ohjeet lentoemäntädieettiin

Kannattavatko pikadieetit? Asiantuntija vastaa

Lue myös ohjeet pysyvään painonpudotukseen!

Maitotuotteet lihottavat – 10 väitettä laihdutuksesta

Kuntoilija vai laihduttaja? Ruokavinkit juuri sinulle!

Julkaistu: 30.7.2013