Terveys

5 asiaa, joiden takia lihot

Personal trainer Sanni Vihriälä kehottaa miettimään, mistä ylipaino johtuu. Vasta sitten painonpudotus onnistuu.

Teksti Tiina Tuppurainen
Kuvat A-lehtien kuvatoimitus
11.5.2015

1. Mieti syitä kiloihisi

Miksi painoa on kertynyt? Mitkä elintapasi ovat johtaneet kiloihisi? Mistä sinun tulisi luopua tai mitä rajoittaa? Kun kirjaat ylös, mitä syöt, voit huomata syöväsi enemmän kuin kuvittelit. Kalori­pommeja ovat esimerkiksi juustot ja sokerijuomat.

2. Katkaise kiire

Kiireessä tulee syötyä mitä sattuu. Kun keskityt syömiseen ja siitä nauttimiseen, hallinnan säilyttäminen on helpompaa ja maut tulevat paremmin esille. Siinä auttavat myös sokerin ja suolan vähentäminen, mikä sekin auttaa pudottamaan painoa. Välipalaksi voi napata proteiinipatukan tai pirtelön, kunhan niissä on sopiva ravintosisältö.

3. Salli itsellesi juhlat

Vaikka olet laihdutuskuurilla, sinun ei tarvitse kieltäytyä juhlakutsuista. Muista vain syödä pienempiä annoksia ja keskittyä ihmisiin ja hauskanpitoon. Naurukin polttaa kaloreita.

4. Ennakoi

Suunnittele seuraavan päivän tai viikon ruokalista etukäteen. Tee eväät valmiiksi edellisenä iltana ja nakkaa ateriankorvikepatukka laukkuun. Varmista, että ehdit liikkua: ilmoittaudu etukäteen koko viikon jumppatunneille.

5. Arvosta hyvinvointiasi

Moni­ ­­lihoo siksi, että laiminlyö tar­peensa­ huolehtiessaan muista. Päätä, että sinulla on oikeus elämääsi, hyvinvointiin ja ­ravitsevaan ruokaan.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi