Niina laihtui 89 kiloa - katso hänen vinkkinsä

Niina laihtui 89 kiloa - katso hänen vinkkinsä
Nina Välitalo on onnistunut pitämään liikakilot kurissa jo kaksi vuotta motivaation ja säännöllisten elintapojen ansiosta. Tässä hänen vinkkinsä.
Julkaistu 11.5.2015

1. Löydä liikunnan ilo

Painonhallinta oli laihdutuksen jälkeen ensin vaikeaa.­ Nyt kun on kulunut jo vuosia, ­koen sen helpoksi. ­ Käyn kolmesti viikossa puolentoista­ tunnin kävelyllä ja teen lihaskuntoliikkeitä aamuisin. Siitä tulee virkeä olo. Yksin kävelylle lähteminen on joskus hankalaa. Kun saan lähdettyä, olo on taivaallinen.

2. Palaa takaisin ruotuun

Vaikeinta laihduttamisessa on hitaus,­ ei herkuista kieltäytyminen. On puuduttavaa, kun painonpudotus pysähtyy. Minulla on kuitenkin vahva motivaatio. Kun painoni nousi kaksi­ kiloa, aloitin heti tiukan painon­pudotuksen ateriankorvikkeilla. Sain pudotettua kilot viikossa. Aina ruokavalion noudattaminen ei ole helppoa. Välillä tapahtuu repsahduksia, mutta palaan ruotuun rankkojen lihavuusmuistojen avulla.

3. Syö viisi kertaa päivässä

Syön päivässä viisi ateriaa ja juon kaksi litraa vettä. Aamulla­ syön usein ateriankorvikkeen ja lähden liikkeelle.­ Lounaaksi syön esimerkiksi­ perunaa, jauheliha­kastiketta ja ­salaattia leipälautaselta.­ Noudatan lautasmallia. Välipalaksi syön mandariinin tai rasvatonta­ viiliä, illalliseksi kotiruokaa ja iltapalaksi­ ruisleipää, juustoa ja leikkeleitä tai hedelmän.

4. Innostu peilikuvastasi

Totuttelen yhä uuteen kroppaani. Vaatekaupassa menen isojen tyttöjen osastolle. Kun myyjä tuo pienempiä kokoja, tulee hyvä mieli.­ Vieraan ­ihmisen sanaan luottaa enemmän kuin läheisen. Minusta on kiva katsoa itseäni­ pei­listä ja ehostautua. Se ei ole itsekkyyttä­ vaan itsestä välittämistä.

1 kommentti