Terve.fi

Outoja merkkejä raskaudesta

Outoja merkkejä raskaudesta
Raskaus ja oireet: Lista hieman erilaisista ja tuntemattomistakin raskauden merkeistä, jotka voivat yllättää.
Julkaistu 31.8.2009

Raskaaksi tuleminen aiheuttaa yleensä tiettyjä kaikkien tiedossa olevia oireita, kuten pahoinvointia, rintojen aristusta, kuukautisten poisjäämistä ja kipuja esimerkiksi päässä tai selässä. Raskaus voi myös aiheuttaa ensioireita, jotka eivät välttämättä ole niin kovin monen tiedossa. Pregnancy.about.com –verkkosivustolla kerrotaan hieman erilaisista ja kenties tuntemattomistakin raskauden merkeistä, jotka voivat yllättää naisen.

Emätinvuoto

Vaikka kuukautiset loppuvatkin raskaaksi tultaessa, emätin- eli valkovuodon määrä tulee vain lisääntymään raskauden edetessä. Siitä ei tarvitse olla huolissaan, mikäli muutoksia esimerkiksi värissä tai hajussa ei ole.

Unettomuus

Raskaus aiheuttaa usein väsymystä, mutta joskus tilanne on päinvastainen. Raskaus voi aiheuttaa myös unettomuutta. Unettomuutta voi hoitaa parhaiten liikkumalla säännöllisesti, vähentämällä kofeiinituotteiden käyttöä sekä rentoutumalla.

Nenäverenvuoto tai nenän tukkoisuus

Nenäverenvuoto ja nenän tukkoisuus ovat Pregnancy.abou.comin mukaan erittäin yleisiä raskaaksi tulleilla naisilla. Sitä voi yrittää hoitaa perinteisillä keinoilla, kuten ilmankostuttimella tai huuhtelemalla nenää suolavedellä. Jos oireet eivät katoa, ota yhteyttä lääkäriin.

Ruoansulatuskanavan ongelmat

Raskaushormonit voivat laittaa ruoansulatuskanavassa liikettä ja aiheuttaa epämiellyttäviä vaivoja, kuten röyhtäilyä ja piereskelyä. Niitä voi koettaa välttää olemalla syömättä ruokia, jotka yleisesti näitä vaivoja aiheuttavat, eli esimerkiksi kaalia, papuja ja meijerituotteita. Myös veden juonti voi auttaa.

Ummetus

Ummetus on ikävä, mutta varsin yleinen vaiva raskaana olevilla naisilla. Ummetusta voi välttää syömällä kuitupitoisia ruokia, liikkumalla riittävästi ja juomalla runsaasti nesteitä. Jos vaiva ei häviä itsehoitokonsteilla, on apteekeissa myytävänä erilaisia valmisteita avuksi. Niistä kannattaa kuitenkin neuvotella apteekin henkilökunnan tai lääkärin kanssa.

Lue myös:

1 kommentti