Hyvinvointi

Miten exästä voi tulla vielä ystävä?

Kuinka moni eksistäsi on vieläkin ystäväsi? Yksi tai kaksi? Puolet? Joillakin meistä vastaus on nolla, eikä siinä sinänsä ole mitään vikaa, jos exien kanssa sukset ovat menneet lopullisesti ristiin.

Teksti Mika Luosujärvi
Kuvat Thinkstock
5.2.2016

Tutkimusten mukaan emme pidä yhteyttä noin 60 prosenttiin existämme. Science of Relationships kuitenkin kertoo, kuinka exästä tulee eron jälkeen ystävä.

1. Ystäviä jo aiemmin

Jos olette olleet ystäviä ennen suhteen syventymistä vakavammaksi, todennäköisesti jäätte ystäviksi eron jälkeenkin, koska tiedätte mitä ystävyys on.

2. Yhteinen päätös

Jos erositte yhdessä tuumin ja mahdollisimman sopuisasti. Yleensä ystävyys on mahdollista sellaisen suhteen jälkeen, jossa molemmat ovat olleet onnettomia. Tutkimusten mukaan vaikeinta on pysyä ystävinä, jos nainen haluaa eron yksin.

Lue myös: Pohditko eroa?

3. Ystävyys syntyy rakkauden kautta

Vaikka ero tulikin, ei se silti tarkoita, etteikö toista kohtaan olisi tuntemuksia tai haluja. Jotkut haluavat säilyttää ystävyyden, koska he haluavat yrittää uudelleen.

4. Kaikki toimi hyvin

Ystävyys on mahdollisempaa eron jälkeen, jos parisuhde toimi ja siinä oli romantiikkaa. Kysymys kuuluukin: miksi erositte ylipäätään?

Lue myös: Hyvä ero auttaa uuteen alkuun

5. Perhe ja ystävät tsemppaavat

Kun ystävät ja vanhemmat ovat tukenasi, voit olla edelleen helpommin exäsi ystävä, kun et kuule vähän väliä ”mitä teet vielä hänen kanssaan?” –kysymyksiä.

6. Homo- tai lesbopariskunta

Alustavien tutkimustulosten mukaan homot ja lesbot pysyvät heteroita useammin ystävinä eron jälkeen. Tämä johtunee tutkijoiden mukaan siitä, että seksuaalivähemmistöjen edustajat eivät halua aiheuttaa kitkaa yhteisössään.

Lähde: Science Of Relationships

Lue myös:

Onko kumppanisi vielä kiinni exässään? 10 merkkiä

Näin lopetat exän vakoilun

Takaisin yhteen exän kanssa?

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi