Vakoiletko exää? Hanki pian uusi harrastus!

Vakoiletko exää? Hanki pian uusi harrastus!
Vakoilu on ymmärrettävää ja entistä kumppania saa seurata Facebookissa. 5 perusvinkkiä, miten päästä oikeasti eroon.
Julkaistu 20.8.2015

1. Hyväksy ajan tarve

Ero vie aikansa, ja se kannattaa hyväksyä. Et ole mielen­vikainen, jos haluat seurata elämääsi vaikuttaneen ­ihmisen tekemisiä. Seuraaminen on osa eron työstämistä.

2. Laske ajankäyttö

Toisen elämän seuraaminen ei saa viedä liikaa aikaa ja voimiasi. Mieti, voisitko käyttää ajan johonkin, mistä saat enemmän iloa itsellesi?

3. Ymmärrä tilanne

Jos entisellä kumppanillasi on pian uusi suhde, se on yleensä merkki siitä, ettei hän halua tai kykene pitkä­jänteiseen psyykkiseen erotyöhön. Sinä voit toimia toisin. Huomaa, että suhteen loppuminen on mahdollisuus itsetuntemuksen vahvistamiseen ja uusien­ suhteiden pohjustamiseen.

4. Tunnista riippuvuus.

Jos tunnet halua ­vahingoittaa entisen kumppanisi elämää, puhu asiasta. Keskustelukumppani voi olla ystävä, perheenjäsen, ammatti­auttaja tai eroryhmä. Toiset auttavat sinua näkemään ­tilanteen ulkopuolisen silmin, laittamaan rajat itsellesi ja suuntaamaan keskittymisen ­hyvinvointisi parantamiseen.

5. Hanki harrastus

Pysy aktiivisena, jolloin sinulla­ ei ole aikaa­ ajatella niin paljon exäsi elämää.­ Liity uusiin ryhmiin,­ ­tapaa vanhoja ystäviä ja uusia ­ihmisiä. Opettele­ nauttimaan elämästäsi­ itsenäisesti.

Kommentoi »