Voi hyvin

Kiinalainen horoskooppi: mitä jäniksen vuosi 2023 tuo tullessaan?

Kiinalainen horoskooppi: mitä jäniksen vuosi 2023 tuo tullessaan?
Kiinalaisen astrologian mukaan tammikuussa 2023 alkaa jäniksen vuosi. Mitä se tarkoittaa eri merkeille? Lue tästä kiinalaisen astrologian asiantuntijan Kirsi Niemelän ennuste!
Julkaistu 19.1.2023

Tiedätkö oman merkkisi kiinalaisessa horoskoopissa? Katso tästä tai jutun lopusta!

Vesi-jäniksen korvat nousevat herkistelemään ilmapiiriä ja elämäämme, kun siirrymme uuteen kiinalaiseen vuoteen.

Vuoden eivät ole veljeksiä -sanonta pitää paikkansa. Vuodesta 2023 tulee hyvin erilainen kuin edellinen vesi-tiikerin vuosi 2022. Vuosien luonteen vaihtelulle on kiinalaisessa astrologiassa selkeä perustelu: joka toinen vuosi on aktiivisempi jang-vuosi ja joka toinen rauhallisempi jin-vuosi. Tämä vaihtelu tulee esiin vuosieläinten luonteessa.

Luonnossa liikkuvien tiikerin ja jäniksen ero on äärimmäinen. Tiikerin vahvuus ja varmuus heijastuu sen vakaissa askelissa häntä tyynesti heiluen ja karjahdellen. Jänis kurkottelee päätään puolelta toiselle viiksikarvat herkästi tunnustellen ja turvaa hakien.

Vesi-jänis lupaa verkkaisempaa ja intuitiivista suhtautumista. Pelkkää rentoutumista tuleva vuosi ei kuitenkaan ole, sillä jänis on tarpeen tullen nopea ja älykäs liikkuja. Matkustaminen ja kaikenlaiset nopeat suunnanmuutokset ovat tulevalle vuodelle luonteenomaisia.

Diplomaattinen ja sovitteleva vesi-jäniksen luonne heijastukoon tänä vuonna jokaisen sydämeen ja sitä kautta maailman tilanteeseen ja rauhan pyrkimyksiin.

Rotta

Tarmokas ja idearikas rotta pääsee tänä vuonna tekemään konkreettisia asioita ja viemään eteenpäin viime vuosien aloituksia. Kaikenlaisissa työkuvioissa on nyt positiivista ja miellyttävää liikettä.

Sosiaalisella ja tahdikkaalla rotalla on aina ympärillään erilaisia ihmisiä ja monenlaisia suhteita. Hyviä ystävyyssuhteita kannattaa nyt vaalia ja tarkastella kriittisesti pinnallisempia suhteita, joissa hyötyä haetaan vain itselle. Vasta kun on itsenäisesti onnellinen, voi jakaa hyvää omasta jyvälaaristaan läheisilleen ja rakkailleen.

Vuoden mukanaan tuoma intuitiivinen onnekkuus ja asioiden järjestyminen on rotalle tuttua ja luontaista. Nopeita onnenkantamoisia vuoteen voi liittyäkin. Tarkkuutta ja huomiota rotta kiinnittää luonnostaan raha-asioihin ja jemmassa on aina jotain pahan päivän varalle. Kuitenkin kohdalle saattaa tulla jokin ehdottomasti tarpeellinen kalliinkin puoleinen hankinta. Harkinta ja kierrätys on näiden herätteiden kohdalla mitä suositeltavimpia vaihtoehtoja.

Maadoittava metsäkävely muutama onnenkivi taskussa on tänä vuonna parasta liikuntaa.

Härkä

Härkien uuden vuoden lupaukseen tulisi sisällyttää terveydestä huolehtiminen. Heidän luonteelleen lupausten tekeminen sopii, sillä niiden pitäminen on helpompaa kuin monelle muulle.

Terveellinen ruoka ja sopiva liikunta ovat ajankohtaisia teemoja, joista hyötyy vuosien päästä. Pitkäntähtäimen motivoinnin parhaita ymmärtäjiä ovat härät. Erityisen tärkeää on löytää itselle sopiva ruokavalio, eikä seurata trendikkäitä dieettejä ja vaihtuvia suosituksia.

Taloudellisten asioiden maltillinen eteenpäin vieminen sopii tälle vuodelle. Taustat kannattaa tarkistaa ja luottaa tuttuihin toimijoihin. Härällä on hyvä vainu ostamiseen ja myymiseen, joten nyt kannattaa toimia enemmän vaistolla kuin koskaan ennen.

Uutta ja mielenkiintoista on tarjolla. Härkä on helposti hitaanpuoleinen muutoksien teossa. Tänä vuonna on viimeinen mahdollisuus vaihtaa työpaikkaa, muuttaa tai aloittaa uudet opinnot. Nyt ei ole aika lykätä muutosta tulevaisuuteen, sillä vuoden päästä on jo toiminnan aika näiden uusien kuvioiden ympäröimänä.

Tiikeri

Tiikeri pääsee sulattelemaan viime vuoden muutoksia elämässään. Mitä enemmän asioita vaihtui uusiin, sitä tyytyväisemmin tiikeri nyt heiluttelee häntäänsä. Ei hätää, jos asiat eivät muuttuneet viime vuonna, sillä tänä vuonna maailmankaikkeus antaa uusia mahdollisuuksia. Tosin herättely uuteen saattaa olla vähän reippaampaa.

Voima ja rohkeus ajavat tiikeriä eteenpäin ja selviämään kaikista tilanteista. Vuosi haastaa kuuntelemaan tarkasti ja herkästi ympärillä olevia, sillä siellä on myös peili, josta näkee yllättävän paljon omista raidoistaan. Kärsivällisyys ja luottaminen asioiden ohjautuvuuteen on nyt tärkeää.

Tiikerin taloudelliset asiat ratkeavat yleensä luonnostaan ja siksi suunnitelmallisuutta ei juuri tarvita. Tänä vuonna impulsiivisuuden rajoittaminen rahan käytössä saattaa olla paikallaan.

Maailma muuttuu paremmaksi paikaksi tiikerin lähtiessä puolustamaan heikompia ja väärinkohdeltuja. Kun mukaan lisätään tänä vuonna kunnon mitalla optimismia ja iloisuutta, syntyy täydellinen paketti rauhan ja valoisan tulevaisuuden lähettilääksi.

Jänis

Mielenrauhaa ja harmoniaa tavoitteleva jänis on omassa elementissään ja se tuntuu helppoutena monilla elämänalueilla. Vuoden 1963 jänikset ovat 60 vuoden kierron kautta tulleet omaan syntymävuotensa elementtiin. Syklisyys on kaiken perusta ja alkuun palaaminen on mahdollisuus uusille aluille.

Jokainen jänis on tänä vuonna uusien mahdollisuuksien ja aloituksen äärellä. Hieman rohkeutta vaaditaan, sillä jänikset ovat luonnostaan turvallisuushakuisia. Olosuhteet tulevat kuitenkin avuksi, jos muutosprosessi ei luonnollisesti lähde käyntiin.

Fyysinen vointi kaipaa kuitenkin huomiota, ja on hyvä huolehtia levosta ja tarkistaa terveyteen liittyviä mittauksia. Jäniksen tarkaksi hioutunut intuitio kertoo, jos kehossa jokin ei ole kohdallaan. Huolellisuutta ja tarkkuutta tarvitaan myös tapaturmien välttämiseksi.

Ihmissuhteissa tapahtuu iloisia kohtaamisia ja ehkä jälleennäkemisiä. Vuosi voi tarjoilla jänikselle romanttisiakin hetkiä.

Kiitollisena jänis voi katsella eteenpäin, koska seuraavat vuodet voi kokeilla asioita ja haeskella porkkanoita uusilta saroilta.

Lohikäärme

Loistelias lohikäärme paistattelee tapansa mukaan tänä vuonna tapahtumarikkaassa ympäristössä. Lohikäärme liikkuu luontevasti tapahtumien keskiössä ja hänelle ne ovat aina tapahtumia, eivät huonoja eivätkä hyviä. Tämän vuoden onnekkuus on tuttua lohikäärmeelle, mutta aivan eri laatuista kuin sen oma, myötäsyntyinen suotuisin siunauksin liihottelu.

Lohikäärme on kuitenkin vuosien aikana kokenut tilanteita, joissa opetetaan, ettei onnekkuus ole itsestäänselvää. Tämä vuosi on viimeinen harjoitus, ennen kuin tarunhohtoinen lohikäärme siirtyy uuteen vaiheeseen. Malttia ja sydämen kiitollisuutta harjoittamalla löytyy oikeat keinot ja oikea aika kaikelle.

Vuosi antaa tilaisuuksia monenlaiseen kohtaamiseen ja mahdollistaa suhteiden lujittamista läheisiin ja ystäviin. Tarjokkaita riittää uusiin ihmissuhteisiin, sillä kuplivaa ja kimaltelevaa lohikäärmettä on vaikea vastustaa.

Vuosi on tasapainoinen kokonaisuus haasteita ja onnenkantamoisia. Määrätietoisen ja voimakkaan lohikäärmeen perspektiivi on joutavien pikku vastoinkäymisten yläpuolella ja siksi näkymät ovat hyvät.

Käärme

Pohdiskelevan käärmeen voi tänä vuonna olla haastavaa heittäytyä nopeiden ja intuitiivisten päätösten vietäväksi. Harkintaan tottuneen käärmeen on syytä pitää nahkansa ja oma linjansa tänäkin vuonna.

Taloudellisia ja työhön liittyviä päätöksiä kannattaa harkita, koska käärme ymmärtää kauaskantoisia vaikutuksia. Tänä vuonna eripuraa voi tulla läheisten ja työyhteisön kanssa toimintamalleista ja etenemisen vauhdista.

Käärmeen kannattaa lopettaa pyrkiminen sellaisten asioiden pariin, joita toiset harrastavat mielenrauhan saavuttamiseksi. Omalla polulla pysyminen on tärkeää. Kävelymeditaatio voi antaa sopivasti keskittymistä tekemiseen ja samalla vaimentaa jatkuvasti soljuvaa mielenvirtaa.

Jos käärme on tapansa mukaan pelannut korttinsa taitavasti viime vuosina, hän nauttii nyt ja tulevana vuonna siunauksista ja vuosien tuomasta viisaudesta. Oikean toiminnan ajan tunnistaminen ja tarkkanäköisyys ovat käärmeen valttikortteja.

Hevonen

Vahva ja itsenäinen hevonen on viime vuosina ravannut monenlaisten hankkeiden parissa. Jos ahkeran hevosen toimet ovat olleet oikeita valintoja maailmankaikkeuden valintamyymälässä, on tänä vuonna aika vastaanottaa palkkioita.

Hevosen on aika hidastaa hiukan vauhtia, jotta hän näkee kaiken materiaalisen ja henkisen runsauden ympärillään. Ihmissuhteissa, työasioissa ja taloudellisessa tilanteessa on nyt kaikissa kirkas sädekehä. Kärsivällisyyttä kuitenkin koettelee, että hevonen asettuu ja tämän hetken näkee. Perusajatuksena hänellä on aina: Ehkä vihreämpää niittyä on vielä jossain.

Vuosi on hyvää aikaa aloittaa uusia harrastuksia ja tutkia tuntemattomia polkuja lähialueella. Hevonen kaipaa virikkeitä ja ne ovat elämän suola. Mittakaavaa kannattaa nyt kuitenkin pienentää ja huomata mielihyvää tuottavat asiat kuten taiteellinen tuottaminen ja taiteista nauttiminen.

Viimeistään nyt on hyvä aloittaa itselle sopiva liikuntamuoto. Hyötyliikunta on hevoselle sopivaa ja antaa purkamismahdollisuuden pulppuavalle energialle.

Vuohi

Vuohella on ollut viime vuonna kiireitä ja tämä vuosi jatkuu samaan malliin ikään kuin kruununa kaikelle. Positiivinen vire jatkuu, jos intuitiivinen ja optimistinen vuohi on saanut viime vuoden sujuvasti päätökseen. Vuoden energiassa on vahvalle vuohelle jotain tuttua, jossa on helppo kulkea lauman mukana ja kuitenkin itsenäisesti.

Kannattaa pitää kauniit silmät ja herkät aistit avoinna, sillä vuosi tuo tullessaan palkintoja ja siunauksia. Yrittäjille on tarjolla uusia asiakkaita ja mahdollisuuksia. Parempaa työpaikkaa etsiville on nyt hyvä tilaisuus jättää hakemus vetämään.

Vuoden elementit haastavat vuohta huolehtimaan jaksamisesta. Hyvin luontaisesti vuohi hoivaa muita, jolloin omat tarpeet helposti jäävät huomiotta. Itsensä huomioiminen on nyt tärkeää.

Kotiin liittyvät parannukset onnistuvat ja tuottavat hyvää mieltä. Sisustusta ja remontointia ei kannata jättää tänä vuonna tekemättä, sillä nyt sujuvat sellaisetkin projektit, joihin aiemmin ei ollut rohkeutta.

Apina

Apina voi huokaista helpotuksesta vuoden vaihtuessa. Optimismi saattoi olla viime vuonna koetuksella, mutta nyt iloluontoinen apina löytää taas uusia puita kiipeilyyn.

Erityisesti taloudellisissa asioissa tulee uusia näkymiä. Nokkela apina keksii muita nopeammin tulolähteitä, jos entiset näyttävät epävarmoilta. Suunnanmuutokset ja vikkelät käännökset ovat apinoiden alaa. Nyt hyötyvät ne, joilla on rohkeutta ja uskoa omiin ideoihin ja toimintatapoihin. Suuriin sijoituksiin kannattaa kuitenkin suhtautua varovaisuudella.

Monilla alueilla on positiivisempaa virettä, mutta energia on edelleen apinalle tänä vuonna hieman vastahankaista. Viime vuoteen verrattuna apinalla on niin paljon energiaa, että pieniä vastoinkäymisiä tuskin edes huomaa.

Iloa ja keveyttä löytyy enemmän ja hyviä ystävyyssuhteita kannattaa hoitaa. Mikään ei piristä niin kuin kahvihetki ja kuulumiset. Yhteydenpitämisessä apinat voivat olla esimerkkinä muillekin, sillä aina on hyvä kysyä, mitä sinulle kuuluu.

Kukko

Harmittavinta kukolle tässä vuodessa on, ettei häntä kuunnella eikä hän koe tulevansa ymmärretyksi. Selkeä ja painavasanainen kommunikaatio on kukon vahvuuksia. Vuosi haastaa kuuntelemaan ja tarkentamaan ilmaisua kaikkien kanssa.

Äkkipikaiset muutokset kannattaa harkita tänä vuonna tarkkaan. Jos konflikteja syntyy työssä tai parisuhteessa, kannattaa ensin mennä peilin eteen ja kuunnella siellä näkyvää henkilöä kriittisesti. Kukon luotettavuudella ja uskollisella ystävyydellä selvität tällaiset tilanteet kuitenkin parhain päin.

Taloudellista etua voi vuoden aikana tulla vastaan. Kukon kannattaa muistaa, ettei kaikki hyvä tule vain palkkapussin kautta, vaan taivaan lahjoja sataa monella tavalla. Tämän hetken palkinnot kukolle tulevat useamman vuoden panostuksesta ja ahkeruudesta.

Kuten joustavuutta kommunikaatiossa, kukon on hyvä harjoittaa joustavuutta myös keholle. Jos mieli ja kieli jumittaa, muuttuu kehokin rautakangeksi. Vesiliikunta ja venyttely sopivat vuoden harjoituksiksi erinomaisesti ja niistä voi muodostua hyvä tapa.

Koira

Koirien hännän heilutukset ovat tänä vuonna ystävällisyyttä täynnä. Uskolliset koirat jakavat hyvää aina kun itsekin ovat runsauden lähteellä. Monin tavoin vuodesta tulee koirille sujuvia ja mukavia kohtaamisia sisältävä.

Vuoden teema tasoittaa koiran ylienergistä ja laajaa halua tuottaa oikeudenmukaisuutta maailmaan. Vähän pienemmällä liekillä, mutta sitäkin tehokkaammin, on mahdollista olla mukana hyväntekeväisyydessä ja talkoilla parempaa kaikille.

Kotikopissa ja läheisten kanssa on lämpöä ja hyviä hetkiä, jolloin koira pääsee elementtiinsä. Ruoan ympärille on hyvä kokoontua ja antaa samalla tukea toinen toisilleen. Koira kuuntelee muiden tarinoita ja kokemuksia mielellään, ja hänen neuvojaan kannattaa kuunnella.

Viime vuodet koira on ollut touhukas ja aloitteellinen. Tämä vuosi on edelleen aktiivinen ja hoidettavaa riittää. Loppuvuotta kohti kannattaa vauhtia jo hieman hiljentää. Luvassa on vuoden päästä enemmän hiljentymistä ja aloilleen asettumista.

Sika

Tämä vuosi on sialle tapahtumarikas ja aktiivinen. Auttamishaluinen sika saa toteuttaa intohimojaan, mutta on hyvä muistaa, ettei koko maailman pelastaminen ole hänen kannettavanaan.

Sian liika innostuvuus voi johtaa tänä vuonna tapaturmiin tai pieniin havereihin, joten mielen keskittäminen ja riittävä yöuni ovat tarpeen. Meditaation aloittaminen tai syventäminen ovat hyviä tämän vuoden teemoja. Ympäristön ja mielen hiljentäminen lataa kaikilla tasoilla ja auttaa sikaa harmonisempaan suhteeseen itsensä kanssa.

Tehtyjä valintoja viedään nyt eteenpäin ja aloitettuja asioita ruokitaan uusilla ideoilla. Sika tarjoilee ravintoa läheisilleen monella tasolla: ruokaa ja sielunhoitoa. Kiitostakin tulee hyvistä suorituksista ja sika saa paistatella ystävien ja rakkaiden kiitollisuudessa.

Vuosi jatkaa edellisvuoden aikana alkaneita asioita, jotka ovat kasvun ja uudistumisen virran tuloksia. Jos kiireiltään ehtii, sika voi nojata taakse ja rentoutua kahvimukin ääressä. Tämän vuoden harmoninen ja kiltti energia on kuin toinen luonto sialle.

Kiinalaiset horoskooppimerkit syntymävuosittain

Mikä on sinun merkkisi kiinalaisessa astrologiassa? Tarkista tästä!

1930-luku

Koira 14.2.1934–3.2.1935

Sika 4.2.1935–23.1.1936

Rotta 24.1.1936–10.2.1937

Härkä 11.2.1937–30.1.1938

Tiikeri 31.1.1938–18.2.1939

Jänis 19.2.1939–7.2.1940

1940-luku

Lohikäärme 8.2.1940–26.1.1941

Käärme 27.1.1941–14.2.1942

Hevonen 15.2.1942–4.2.1943

Vuohi 5.2.1943–24.1.1944

Apina 25.1.1944–12.2.945

Kukko 13.2.1945–14.2.1946

Koira 2.2.1946–21.1.1947

Sika 22.1.1947–9.2.1948

Rotta 10.2.1948–28.1.1949

Härkä 29.1.1949–16.2.1950

1950-luku

Tiikeri 17.2.1950–5.2.1951

Jänis 6.2.1951–26.1.1952

Lohikäärme 27.1.1952–13.2.1953

Käärme 14.2.1953–2.2.1954

Hevonen 3.2.1954–23.1.1955

Vuohi 24.1.1955–11.2.1956

Apina 12.2.1956–30.1.1957

Kukko 31.1.1957–17.2.1958

Koira 18.2.1958–7.2.1959

Sika 8.2.1959–27.1.1960

1960-luku

Rotta 28.1.1960–14.2.1961

Härkä 15.2.1961–4.2.1962

Tiikeri 5.2.1962–24.1.1963

Jänis 25.1.1963–12.2.1964

Lohikäärme 13.2.1964–1.2.1965

Käärme 2.2.1965–20.1.1966

Hevonen 21.1.1966–8.2.1967

Vuohi 9.2.1967–29.1.1968

Apina 30.1.1968–16.2.1969

Kukko 17.2.1969–5.2.1970

1970-luku

Koira 6.2.1970–26.1.1971

Sika 27.1.1971–14.2.1972

Rotta 15.2.1972–3.2.1973

Härkä 4.2.1973–22.1.1974

Tiikeri 23.1.1974–10.2.1975

Jänis 11.2.1975–30.1.1976

Lohikäärme 31.1.1976–17.2.1977

Käärme 18.2.1977–6.2.1978

Hevonen 7.2.1978–27.1.1979

Vuohi 28.1.1979–15.2.1980

1980-luku

Apina 16.2.1980–4.2.1981

Kukko 5.2.1981–24.1.1982

Koira 25.1.1982–12.2.1983

Sika 13.2.1983–1.2.1984

Rotta 2.2.1984–19.2.1985

Härkä 20.2.1985–8.2.1986

Tiikeri 9.2.1986–28.1.1987

Jänis 29.1.1987–16.2.1988

Lohikäärme 17.2.1988–5.2.1989

Käärme 6.2.1989–26.1.1990

1990-luku

Hevonen 27.1.1990–14.2.1991

Vuohi 15.2.1991–3.2.1992

Apina 4.2.1992–22.1.1993

Kukko 23.1.1993–9.2.1994

Koira 10.2.1994–31.1.1995

Sika 31.1.1995–18.2.1996

Rotta 19.2.1996–6.2.1997

Härkä 7.2.1997–27.1.1998

Tiikeri 28.1.1998–15.2.1999

Jänis 16.2.1999–4.2.2000

2000-luku

Lohikäärme 5.2.2000–23.1.2001

Käärme 24.1.2001–11.2.2002

Hevonen 12.2.2002–31.1.2003

Vuohi 1.2.2003–21.1.2004

Apina 22.1.2004–8.2.2005

Kukko 9.2.2005–28.1.2006

Koira 29.1.2006–17.2.2007

Sika 18.2.2007–6.2.2008

Rotta 7.2.2008–25.2.2009

Härkä 26.2.2009–13.2.2010

2010-luku

Tiikeri 14.2.2010–2.2.2011

Jänis 3.2.2011–22.1.2012

Lohikäärme 23.1.2012–9.2.2013

Käärme 10.2.2013–30.1.2014

Hevonen 31.1.2014–18.2.2015

Vuohi 19.2.2015–7.2.2016

Apina 8.2.2016–27.1.2017

Kukko 28.1.2017–15.2.2018

Koira 16.2.2018–4.2.2019

Sika 2.2019–24.1.2020

2020-luku

Rotta 25.1.2020–11.2.2021

Härkä 12.2.2021–31.1.2022

Tiikeri 1.2.2022–21.1.2023

Jänis 22.1.2023–9.2.2024

Kommentoi »