Hyvinvointi

Kävelymeditaatio: metsäkävely – kun haluat rauhoittua metsässä

Kävelymeditaatio sinulle, kun haluat rauhoittua metsässä. Metsäkävelyharjoitus tarjoaa sinulle työkaluja parempaan itsetuntemukseen. Jo 20 minuutin oleskelu metsässä saa stressihormonit ja verenpaineen laskemaan sekä verensokeritason tasoittumaan.

Teksti Voi hyvin
Kuvat Adobe Stock
22.11.2022 Voi hyvin

Metsässä liikkuminen parantaa kestävyyttä ja vahvistaa tasapainokykyä. Luontoympäristö on hyvä paikka harjoitella päästämään irti päässä pyörivistä ajatuksista, avata aisteja ja rauhoittua oman hengityksen tahtiin. Jo lyhyt oleskelu metsässä saa stressihormonit vähenemään, verenpaineen laskemaan sekä verensokeritason tasoittumaan.

Kävelyn ohjaa meditaatio-ohjaaja Taru Astikainen.

Kuuntele Spotifyssa

Kuuntele Apple Podcastissa

Metsäkävelyharjoitus tarjoaa sinulle omaa aikaa sekä työkaluja parempaan itsetuntemukseen. Jo 20 minuutin oleskelu metsässä saa stressihormonit vähenemään, verenpaineen laskemaan sekä verensokeritason tasoittumaan.

Usein myös ahdistuksen ja masennuksen tunteet hellittävät, kun liikut luonnossa. Luonto vaikuttaa myös mieleen. Sitä mukaa kuin rentoudut, ajatuksesi kirkastuvat ja selkeytyvät.

Mikä tahansa luontoympäristö on hyvä paikka harjoitella päästämään irti päässä pyörivistä ajatuksistasi, avata aistejasi ja rauhoittua oman hengityksesi rytmiin.

Metsässä liikkuminen parantaa kestävyyttäsi ja vahvistaa tasapainokykyäsi. Keuhkosi hengittävät raikasta ja puhdasta metsän ilmaa. Kävely epätasaisella metsäpolulla kehittää myös vartalosi asentoa ylläpitäviä lihaksia sekä jalkojen ja pakaroiden lihaksia. Myös selkärankasi vahvistuu ja sen liikkuvuus lisääntyy.

Metsäkävelyharjoitus kuljettaa sinut luontoviisauden ja luovuuden äärelle.

Kokeile muita meditatiivisia kävelyitä!

Kävelymeditaatio: hiljentyminen yksin – kun haluat kuunnella itseäsi

Kävelymeditaatio: paineet pois – kun kehosi on ylivirittynyt

Kävelymeditaatio: avaa aistit – kun haluat havainnoida ympäristöä kaikilla aisteilla

Kävelymeditaatio: kehonhuolto – kun haluat huoltaa kehon eri osia

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi