Kauneus ja Terveys

Apua, olen varattu ja ihastunut toiseen!

Apua, olen varattu ja ihastunut toiseen!
Jos olet varattu ja ihastut usein parisuhteesi ulkopuoliseen, mistä on kysymys? Selvitä, onko vakisuhteesi huono.
Julkaistu: 23.10.2017

Jopa 70 prosenttia parisuhteessa elävistä naisista on ollut ihastunut suhteen ulkopuoliseen, totesi amerikkalaisen Indianan yliopiston selvitys. 

Parisuhdeasiantuntija Ammanda Majorin mukaan ihastumisesta ei tarvitse syyllistää itseään. Moni tunnistaa rajat, mikä on sopivaa ja mikä ei. Tosin monesti ihminen esittää, että ihastuksen kanssa kehittyi suhde vahingossa.

– Parisuhdeneuvonnassa ihmiset saattavat sanoa, etteivät ymmärtäneet liukuvansa kohti suhdetta ystävän tai kollegan kanssa, ja että se vain tapahtui.

– Jos rehellisiä ollaan, suurimmalla osalla meistä on kuitenkin omat sopivuuden rajat ihastusten suhteen.

Parisuhdeasiantuntija Ammanda Major ottaa kantaa asiaan Independent-lehdessä: Toisiin ihastuminen on normaalia, kunhan ei ihastu muihin jatkuvasti tai koe tarvetta valloittaa jokaista vastaantulijaa.

Ja ihastuminen suhteen ulkopuoliseen on ok, kunhan se ei johda pettämiseen.

IHASTUKSESTA SAA NAUTTIA VÄHÄN

Majorin mielestä ihastuksen tunteesta ja ihastuksen huomiosta saa nauttia vähän, mutta ei liikaa.

– Jos on onnellinen omassa suhteessaan, on ok olla rakastunut ja ihastunut muihin samaan aikaan.

Muihin ihastuminen ei kerro mitään oman suhteen tilasta myöskään Indianan yliopiston tutkimuksen mukaan.

– Muihin ihastuminen on käytännössä väistämätöntä riippumatta siitä, onko oma liitto vaikeuksissa vai vakaalla pohjalla, kuvailee tutkija Margo Mullinax Men’s Health –lehden jutussa.

Tutkimukseen vastanneista naisista vain viisi prosenttia oli pettänyt ihastuksensa kanssa.

Jos kuitenkin huomaa, että ihastukseltaan haluaa huomiota siksi, että omassa suhteessa on ongelmia, oikea ratkaisu on selvittää tilanne omassa suhteessa. Siksi jatkuva muihin ihastuminen voi kertoa myös siitä, ettei oma suhde ole riittävän läheinen.

KERRONKO KUMPPANILLE IHASTUKSESTA VAI EN?

Jos ihastuneena huolestuttaa, ettei oma käytös pysy uskollisuuden rajoissa, kannattaa ottaa etäisyyttä ihastuksen kohteeseen. Silloin voi esimerkiksi päättää, ettei mene tilanteisiin, joissa joutuu olemaan kahdestaan ihastuksen kanssa.

Indianan yliopiston tutkimukseen vastanneet naiset kertoivat myös, että ihastuksesta kertominen omalle kumppanille laimensi ihastusta. Toisaalta ihastuksen pitäminen omassa päässä voi toimia hyvin.

– Jotkut naiset kertoivat fantasioivansa ihastuksestaan masturboidessaan tai seksin aikana. Se riitti täyttämään heidän halunsa, kertoo Mullinax.

Parhaimmillaan muihin ihastuminen voi tehdä seksistä oman kumppanin kanssa entistä intohimoisempaa ja muistuttaa siitä, mitä rakastaa omassa kumppanissaan.

Lue myös:

Kommentoi »