Kauneus ja Terveys

Onko ok vietellä varattu?

Onko ok vietellä varattu?
Tilaisuus ja huono seksi tekevät varkaan. Mitä toiset naiset ja miehet ajattelevat roolistaan?
Julkaistu: 30.3.2017

Miten joku saattaa tieten tahtoen ryhtyä toiseksi naiseksi tai mieheksi? Vai onko se aina varattu, joka viettelee?

Tuoreessa Toisen kanssa – tarinoita kolmiodraamoista -kirjassa tarinansa kertovat pettäjät, petetyksi tulleet ja niin sanotut toiset miehet ja naiset. Useampi kirjan kuvaama sivusuhde on alkanut niin, ettei varattu ole kertonut olevansa varattu.

Saara-nimiselle naiselle mies on kertonut olevansa leski ja yksinhuoltaja, jolla on naisystävä. Pikkuhiljaa naiselle selviää, että mies asuu yhdessä vaimonsa ja lastensa äidin kanssa.

– Ehkä minulla oli vielä nuoruuden vauhtisokeus päällä, pohtii puolestaan mies, jolla on ollut kaksi suhdetta varattuihin naisiin.

– Onko kolmas pyörä välttämättä se, joka tekee väärin? Se tietysti riippuu siitä, kuinka aloitteellinen hän on. Minusta kuitenkin sillä, joka seurustelee, on iso vastuu pitää kiinni suhteestaan, sama mies miettii.

ONKO ME-HENKI VAHVEMPI SALASUHTEESSA?

Kirjassa on myös yksi varsin mutkikkaasta sivusuhteesta syntyneen naisen tarina.

Hänen piti puhua isästään setänä, jotta side ei tulisi ilmi. Nainen sairastui psyykkisesti vuosia kestäneen elämän kahtiajakautumisen ja valheessa elämisen seurauksena, kun toisaalla isästä sai puhua ja toisaalla ei.

Salasuhteessa eläneen Sannin mukaan salasuhde kietoo osapuolet toisiinsa paljon vahvemmin kuin normaali suhde.

– Yhteinen suuri salaisuus, äärimmäisen intensiiviset salaiset kohtaamiset, jaettu jännitys ja kielletyn hedelmän molemminpuolinen nälkä luovat alusta asti hyvin tiiviin siteen ja me-henkeä osapuolten välille, hän kuvailee.

Salasuhteessa Sanni pystyi olemaan seksuaalisesti vapauttavan avoin.

– Seksi oli tyydyttävintä, intohimoisinta ja parasta, mitä olin koskaan saanut. Näin oli myös päinvastoin. Mies saattoi kokeilla kanssani asioita, mitkä eivät olisi tulleet hänen parisuhteessaan kuuloonkaan.

TOINEN NAINEN ON SEKSISSÄ YKKÖNEN

Toinen nainen tai mies voi ollakin varatulle seksuaalisesti ykkönen. Näin on huomannut kolmiodraamoja työssään kohdannut pari- ja seksuaaliterapeutti Heidi Valasti.

Kaikki toiset naiset ja miehet eivät myöskään halua varatun eroavan.

– Voi olla hyvä järjestely, että on tuttu ja turvallinen partneri.

Toinen nainen tai mies voi olla myös tottunut läheisissä ihmissuhteissaan etäisyyteen, välttelyyn, epätoivoon ja odotukseen.

– Hänelle voi olla emotionaalisesti tutumpaa olla varatun kanssa, Heidi Valasti toteaa.

– Silloin jännitys ja odotus siitä, soittaako varattu kumppani, voi tuoda tapaamiseen vahvan latauksen. Ikävä voi tuoda myös vahvan halun ja kiihottumisen, hän jatkaa.

Jos varattu osapuoli sitten eroaa, hän ei ehkä olekaan etäisyyteen tottuneen mielestä enää kiinnostava.

Varattuun rakastuvalla voi olla myös itsetunto-ongelmia. Silloin hän saattaa ajatella, ettei ansaitsekaan saada ihanaa ihmistä kokonaan itselleen, vaikka niin toivookin.

SIVUSUHTEEN SYYNÄ HUONO SEKSI

Samanlaisten ajatusten kanssa painiskelee myös kirjassa tarinansa kertova toinen nainen Jaana.

– Ne hetket, kun näkee toista, ovat satumaisia, taianomaisia, epätodellisia.

Toisaalta Jaanan osa on yhtä odottamista.

Ainakin osittain syy sivusuhteisiin on kirjan haastateltavien mukaan huono seksi. Toinen syy on epäkunnioittavuus omassa suhteessa.

Lähteenä: Toisen kanssa. Tarinoita kolmiodraamoista. Into 2017.

Lue myös:

Kommentoi »