Terveys

Penis: Pidä penis kunnossa - 4 vinkkiä

Tiedätkö kuinka peniksestä voi pitää huolta? Tässä neljä helppoa vinkkiä, joiden avulla pidät peniksen kunnossa. Lue vinkit!

3.6.2013 Terve.fi

Omasta vartalosta huolehtiminen on tärkeää. Ja miehelle tärkeää on myös, että alapää toimii odotetulla tavalla. Silloin verenkierrosta huolehtiminen on tärkeää, jotta pikkuveikka on paraatikunnossa aina tarvittaessa. Men’s Health kertoo, kuinka peniksestä voi pitää huolta.

1. Maha pois

Vatsaläskien kertyminen on merkki siitä, että terveydentilasi tai kuntosi eivät ole erityisen hyvä. Lisäksi vatsaihrat estävät testosteronin toimintaa, mikä voi johtaa seksuaalisten halujen vähenemiseen.

2. Tupakka pois

Tupakka saa aikaan verenkierron heikkenemistä ja se edesauttaa valtimoiden tukkeutumista. Lisäksi nikotiini vähentää veren kulkua penikseen ja sitä kautta heikentää erektiota.

3. Kävele joka päivä

Tai hölkkää – pääasia, että liikut. Liikunta tehostaa verenkiertoa ja auttaa myös masennusoireisiin, jotka voivat itsessäänkin aiheuttaa haluttomuutta tai impotenssia.

4. Tarkista kivekset

Kivessyöpä on mahdollinen uhka, varsinkin nuorille miehille. Kun syövän huomaa ajoissa, se voidaan hoitaa tehokkaasti. Kivekset tulisi tarkistaa joka kuukausi. Jos huomaat epämääräisiä kyhmyjä kiveksen pinnassa ihon alla (pohjassa oleva kyhmy on siemenjohdin), kannattaa käydä lääkärissä.

Lähde: Men’s Health

Lue lisää:

Seksiäkin haittaava ongelma – mutta tästä ei kerrota edes puolisolle

10 faktaa peniksestä

Pidä penis hyvässä kunnossa näillä ohjeilla

Penis vaarassa – nämä vammat vievät ensiapuun

Pieni penis huolestuttaa

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi