4 ruokaa, joita juoksijan kannattaa syödä

4 ruokaa, joita juoksijan kannattaa syödä
Juoksu on hyvä harrastus kenelle tahansa, mutta se on myös erittäin kuluttava liikunnan muoto. Tästä syystä kunnollisten verryttelyiden lisäksi juoksijan kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitä suuhunsa laittaa.
Julkaistu 25.6.2015

Kunnollisen ruokavalion avulla lihakset palautuvat nopeammin ja lihaskivut vähenevät. Health.com -sivustolla luetellaan neljä ruokaa, joita juoksijan kannattaa nauttia.

1. Mantelit

Manteleista saa runsaasti E-vitamiinia, joka on myös tärkeä antioksidantti. Mantelit muun muassa ehkäisevät särkeviä lihaksia ja auttavat vatsaa toimimaan kunnolla.

2. Appelsiinit

Juokseminen saattaa vahingoittaa lihaksia ja appelsiinien sisältämä C-vitamiini auttaa korjaamaan niitä. C-vitamiini lisäksi edesauttaa E-vitamiinin toimivuutta, sekä auttaa rautaa imeytymään, joka puolestaan poistaa väsymystä.

3. Bataatti

Bataatti sisältää muun muassa hiilihydraatteja, beetakaroteenia, sekä kaliumia ja magnesiumia, joita juoksija menettää hikoillessaan. Bataattia voi käyttää esimerkiksi perunan korvikkeena.

4. Tonnikala

Juoksija tarvitsee Health.comin mukaan 60-90 grammaa proteiinia päivässä lihasten korjaukseen liikunnan jälkeen. Tonnikala on hyvä proteiinin lähde, sillä jo yksi purkki (200 grammaa) sisältää 40-50 grammaa proteiinia.

Lähde: Health.com

Kommentoi »