Treeni ja ravinto

Kaipaatko kuitua? Tässä 7 yllättävää kuidun lähdettä

Ravintokuitua saa kaikista kasvikunnan tuotteista, mutta tietyissä ruoka-aineissa sitä on enemmän kuin toisissa. Ota selvää, mitä sinun kannattaa syödä, jotta saat riittävän määrän kuitua päivittäin.

10.4.2015 Terve.fi

Ravintokuitu on tärkeä osa ruokavaliota, sillä se pienentää veren kolesterolipitoisuutta, edistää vatsan toimintaa, tasapainottaa verensokeria ja auttaa painonhallinnassa.

Kuitua saa kaikista kasvikunnan tuotteista, mutta toisissa sitä on enemmän kuin toisissa. Huffington Post listasi nämä seitsemän kenties hiukan yllättävääkin kuidun lähdettä.

1. Pähkinät

Runsaskuituisista ruoista tulee yleensä mieleen kasvikset ja hedelmät, mutta myös pähkinöissä on paljon kuitua. Esimerkiksi neljäsosadesissä manteleita on neljä grammaa kuitua.

2. Pakasteherneet

Pakasteherneet ovat kätevä kuidun lähde, sillä niitä voi pitää aina saatavilla omassa pakastimessa. Desissä keitettyjä herneitä on noin neljä grammaa kuitua.

3. Chia-siemenet

Chia-siemenet ovat hyvä kuidun lähde, koska niissä on sekä liukoisia että liukenemattomia kuituja. Vain ruokalusikallisessa chia-siemeniä on noin kuusi grammaa kuitua. Chia-siemeniä voi syödä esimerkiksi jogurttiin sekoitettuna tai salaatin kanssa.

4. Sipuli

Keskikokoisessa sipulissa on noin kaksi grammaa kuitua, mikä ei välttämättä ole suuri määrä, mutta myös kuidun tyypillä on merkitystä. Sipulissa on vesiliukoista kuitua nimeltä inuliini, joka auttaa alentamaan kolesterolia.

5. Bulgur

Bulgurvehnä on hyvä vaihtoehto ruoan lisukkeeksi, sillä yhdessä desissä bulguria on kahdeksan grammaa kuitua.

6. Kiivit

Kiivissä on noin kaksi grammaa kuitua per hedelmä. Kiivien hyvä puoli on se, että ne ovat helppoja välipaloja, joista saa kätevästi päivittäisen kuituannoksen.

7. Omenat

Omenassa on noin neljä grammaa kuitua. Syö pari päivässä, ja saavutat helposti päivittäisen kuituannoksesi.

Lähde: Huffington Post

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi