Kauneus ja Terveys

Tämä korostaa hiusten huonoa kuntoa - katso hiusmuutos!

Tämä korostaa hiusten huonoa kuntoa - katso hiusmuutos!
Vanha vaalea latva ja selvänä tummana rajana kasvava oma tyvi luovat vaikutelman vaakaraidasta. Näin pääset siitä eroon!
Julkaistu: 28.8.2017

Hiuksissa näkyvä vaakaraita usein korostaa sekä vaalennetun latvan heikompaa kuntoa ja läpinäkyvyyttä että toisaalta oman tyven tummuutta, erityisesti takaraivolle muodostuvan tumman ympyrän kohdilla.

Vaakaraidasta muodostetaan pystyraitaa kuinkas muutenkaan kuin raidoittamalla!

Tämän kertaisella hiusmuuttujalla on lähtökohtana kasvatusprojekti, jossa omaa tyveä on kasvanut jo pitkän matkaa. Hiuksen kuntoa on haluttu suojella, sillä latva on ottanut ikävästi itseensä aikaisemmista vaalennuksista. Näin muodostunutta vaakaraitaa lähdettiinkin häivyttelemään tekemällä reilusti raitoja useaa eri sävyä yhdistäen.

Tummiin raitoihin valittiin täysin oman tyven sävyinen väri sekä toiseksi väriksi pientä syvyyttä tuomaan asteen tummempi sävy, jolla tehtiin vain pieniä yksittäisiä raitoja pituuksiin. Vaaleilla vapaankäden raidoilla raikastettiin tyvialuetta ja nostettiin latvan vaaleutta ylöspäin.

Koska latvan hius on hentoa ja aiempien vaalennusten johdosta huokoista, hiukset käsiteltiin vielä Olaplexilla, joka korjaa hiusten katkenneita rikkisiltoja ja ehkäisee uusien vaurioiden syntymistä.

Koska asiakkaalla on meneillään kasvatusprojekti, takaosan latvaa leikattiin vain pari senttiä, jotta etuosa saa hieman kiinni vauhdilla kasvavaa niskahiusta.

Vaakaraita on tipotiessään ja hiukset näyttävät taas todella raikkailta! Muuttujan kasvatusprojektia ja hiusten kuntoa ajatellen parempaa väriä on vaikea keksiä.

Tyven raidat tulevat kasvamaan todella pehmeästi, joten seuraavaa raidoitusta tarvitsee miettiä vasta myöhään syksyllä. Kesä tulee hieman vaalentamaan latvaa, mutta varsinkin alahiusten raidat ovat suojassa eikä latva pääse enää aivan eripariseksi tyven kanssa.

Raidoitettu hius näyttää tänä kesänä upeimmalta, kun siihen tekee kevyesti laineita suoristusraudalla tai kiharruspuikolla.

Sopivan rento rantalookki syntyy, kun laineisiin puristellaan suolasuihketta tai sokerisuihketta, jotka tekevät hiuksiin rouheutta ja erottelevat yksittäisiä suortuvia.

Kokeile Balmain Hairin Texturizing Salt Sprayta tai Eimin Sugar Liftiä.

Sokerisuihke on yleensä geelipohjaista ja joustavampaa kuin vesimäinen suolasuihke ja sopii varsinkin liukkaille, paksuille ja kiharille hiuksille. Sokerisuihke sopii erinomaisesti myös föönin alle tuomaan tuuheutta ja rakennetta.

Hiusmuutoksen teki kampaaja Meeri Mäntylä. Tutustu Meerin hiusaiheiseen blogiin I’d rather hair you now.

Lue myös:

Kommentoi »