Näin hiukset nuorentuvat ja kirkastuvat kertaheitolla

Näin hiukset nuorentuvat ja kirkastuvat kertaheitolla
Hiuksiin pätevät samat säännöt kuin ihoonkin: samea ja kiilloton sävy vanhentaa. Hiuksissa ongelma on onneksi paljon helpompi ratkaista.
Julkaistu 26.5.2016

Nooran hiusten runsas käsittely on huonontanut hiusten kuntoa. Hiusta ei ole uskallettu enää vaalentaa, vaan vaaleaa osiota on tummennettu sävytteellä.

Ongelma on kuitenkin se, että tummempi sävy ei ole pysynyt latvassa kauniina, vaan se on lähtenyt haalistumaan jättäen jälkeensä hyvin viileän ja samean latvan.

Ilmettä lähdettiin raikastamaan kaikkia hiuslakeja uhmaten vaalennusaineen ja Olaplexin avulla.

Nooran hiusten tyviosa raidoitettiin vapaankäden raidoilla, jotta tyven ja latvan väriero saatiin tasoittumaan. Latvaan tehtiin hyvin hellävarainen vaalennuspesu, jossa vaalennusjauhe yhdessä lämpimän veden ja syväpuhdistavan shampoon kanssa purkivat edellisen hiusvärin jäämiä ja muita epäpuhtauksia.

Vaalennuksissa oli mukana kampaamoissa tehtävä erikoiskäsittely Olaplex, joka korjaa hiusten katkenneita rikkisiltoja ja ehkäisee uusien vaurioiden syntymistä vaalennuksen aikana.

Latvan tummat jäämät hävisivät helposti. Entiselleen vaalentunut latva ja uudet tyviraidat kirkastettiin vielä pehmeän hunajaisella kiiltokäsittelyllä, joka sopii vihreäsilmäiselle Nooralle loistavasti.

Nooran ilme nuorentui ja kirkastui kertaheitolla! Myös ihonsävy raikastui ja silmät heräsivät eloon, kun oikea hiustensävy kuoriutui esiin.

Mikäli omille hiuksillesi on päässyt käymään köpelösti ja tummat hiusvärit ovat jättäneet jälkeensä lähinnä sameaa hamppua, kokeile seuraavia keinoja pika-avuksi kirkastukseen:

  • Sekoita askorbiinihappoa (C-vitamiini ja säilöntäaine, jota saa apteekeista pusseissa), syväpuhdistavaa shampoota ja pari ruokalusikallista lämmintä vettä ja levitä seos hiuksiin. Anna vaikuttaa 10-30 minuuttia ja hemmottele hiuksia sen jälkeen kosteuttavalla tehonaamiolla.
  • Purista sitruunan mehu lämpimään vesitilkkaan ja levitä seos hiusten pituuksiin. Anna vaikuttaa ja hoida edellisen kohdan tavoin.

Hiusmuutoksen teki kampaaja Meeri Mäntylä. Tutustu Meerin hiusaiheiseen blogiin I´d rather hair you now.

Kommentoi »