Kauneus

Hommaa lowlights-raidat - saat elävät ja runsaat hiukset

Kun puhutaan hiusraidoista, tunnemme termin highlights. Mutta mitä tarkoittaa lowlights?

Teksti Meeri Mäntylä
Kuvat Meeri Mäntylä
3.3.2016

Hiukset ovat harvemmin luonnostaan täysin yksiväriset. Kun luonnontilassa olevaa hiusmassaa katsoo tarkkaan, sieltä erottuu hiuksia, jotka voivat olla tummuudeltaan kahdenkin asteen päässä toisistaan, puhumattakaan auringon vaalentamista raidoista. Tästä syystä moniväriset ja vivahteikkaat hiukset koetaan usein kauneimmiksi ja halutuimmiksi ja tätä kohti kulkevat myös tämän hetken luonnollisuuteen tähtäävät hiustrendit.

Amandan hiuksia on vaalennettu raidoittamalla ja kokopään väreillä jo vuosien ajan. Tämän myötä on ajauduttu hyvin monelle tuttuun tilanteeseen, jossa latva on, vaikkakin kauniin vaalea, niin myös täysin yksivärinen ja vivahteeton. Ainaisten vaaleiden raitojen eli highlightsien sijaan hiuksiin värjättiin nyt tummempia raitoja eli lowlightseja, jotka palauttavat hiusten luonnollista eläväisyyttä, tuovat runsauden tuntua latvaan saakka ja sävyä kantajansa kasvoille.

Amandan lowlightsien väriksi valittiin oman tyven tummuinen fudge, joka tuo kasvoille lämpöä ja korostaa silmien vihertävyyttä. Raidoista tehtiin hyvin ohuita, jotta ilme pysyy luonnollisena ja vaaleana.

Lue myös: Oletko kuullut tyviraidoista? Katso hiusmuutos!

Aivan jakauksen ympärille tehtiin muutama vaalea balayage-raita, jotta edellisestä värjäyskerrasta aiheutunut haalea tyvikasvukin saatiin häivytettyä. Jäljelle jäänyt vaalea hius kirkastettiin puhtaan helmiäisen sävyiseksi kiiltokäsittelyllä. Pituudesta leikattiin kymmenisen senttiä, jolloin latvasta saatiin jälleen vahva ja runsas.

Amandan hiukset näyttävät upean raikkailta raidoituksen jälkeen! Kevyet laineet korostavat eri tummuusasteita, jolloin vaaleatkin osiot näyttävät kirkkaammilta tummempia sävyjä vasten. Voit pyytää myös omaa kampaajaasi lisäämään seuraavalla käynnillä vaaleiden raitojen mukaan muutamia lowlightseja.

Ota mukaasi nämä vinkit:

  • Valitse lowlightsien värit 1-2 tummuusasteen välimaastosta omaan hiusväriisi nähden 
  • Valitse sekaan rohkeasti jokin omaa sävymaailmaa viileämpi tai lämpimämpi sävy tuomaan uutta ilmetta ja mielenkiintoa väriin. 
  • Pysy ohuissa raidoissa – nyt ei haluta palkkeja! 
  • Voit määrittää lopputuloksen tummuusastetta muuttamalla tummien ja vaaleiden raitojen suhdetta. Esimerkiksi 20 prosenttia tummia ja 80 prosenttia vaaleita raitoja pitävät kokonaisuuden edelleen vaaleana, kun taas toisinpäin laitettuna kokonaisuutta saa selvästi tummemmaksi. 
  • Paras lopputulos tulee yleensä yhdistelemällä sekä highlightseja että lowlightseja.

Lue myös: Haaveiletko otsatukasta? Katso upea hiusmuutos!

Hiusmuutoksen teki kampaaja Meeri Mäntylä. Tutustu Meerin hiusaiheiseen blogiin I´d rather hair you now.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi