Näin kasvatat hiuksiin oman värin takaisin

Näin kasvatat hiuksiin oman värin takaisin
Tässä takuuvarmat vinkit, miten kasvatat esiin oman hiusvärisi värjäysten alta. Vain hieman kärsivällisyyttä...
Julkaistu 29.8.2017

Jos oman värin ja värjätyn hiuksen välillä on selkeä raja, näky saattaa olla hurja. Oma hius näyttää tyvestä kulahtaneelta ja rumalta. Mitä tehdä?

1. Ota raidat avuksi oman hiusvärin kasvatukseen

Pyydä kampaajaasi tekemään sinulle hyvin ohuita raitoja, sillä ne häivyttävät rajan ja saavat hiuksesi näyttämään luonnollisilta. Kun ohuet raidat kasvavat, raja ei näytä niin pahalta.

Tämä tekniikka sopii kaikille, oli oma tyvesi sitten vaalea tai tumma. 

Jos sinulla on tummaksi värjätyt hiukset ja oma tyvesi on paljon vaaleampi, voidaan hiusten tyveen tehdä raitoja esimerkiksi tummalla värillä.

Raitoja voi tehdä myös monella eri värillä, kuten vaaleita ja tummia sävyjä sekoittamalla. Näin saadaan entistä luonnollisempi ja elävämpi lopputulos.

2. Kokeile liukuvärjäystä

Kokeile liukuvärjäystä, joka on lähellä omaa väriäsi.

Tämä tekniikka sopii niille, joiden oma tyvi on tummempi kuin värjätty hius. Liukuvärin idea on olla tyvestä tummempi ja latvasta vaaleampi.

Värjää tyvesi sellaisella värillä, joka on mahdollisimman lähellä omaa väriäsi. Värin on tarkoitus liukua tyvestä latvaan siten, että latvat saavat jäädä vaaleammaksi. Kun hiukset kasvavat, ero oman tyven ja värjätyn hiuksen välillä ei ole niin huomattava.

3. Käytä sävyttäviä tuotteita ja huijaa hiusväri tasaiseksi

Jos oma värisi on vaaleampi kuin värjätyt hiuksesi, kokeile sävyttäviä naamioita ja maskeja. Saat hiukan sävyä. Väri kuluu pois muutamassa pesussa.

Jos sinulla on vaalennetut hiukset, mutta oma värisi on tummempi kuin värjätyt hiukset, ota avuksesi kuivasampoo. Valitse valkoista jauhetta sisältävä kuivasampoo. Se saa tyven näyttämään vaaleammalta.

Kokeile kuiviin hiuksiin myös suihkutettavaa tyvispraytä, joka värjää hiuksesi väliaikaisesti ja lähtee pesussa pois. Kaupoissa on nykyisin vaihtoehtoja lähes kaikenvärisille hiuksille.

4. Huijaa tyvikasvu kampauksilla

Tee tavallinen poninhäntä tai nuttura siten, että vedät kaikki hiukset taaksepäin, sillä jakaus saa tyvikasvun pomppaamaan helposti silmille.

Myös letti- ja kiharakampaukset toimivat, sillä ne tuovat hiuksiin kolmiulotteisuutta. Näin hiusten värivaihtelu ei näy niin selkeästi.

Kokeile myös erilaisia huiveja, pantoja, koruja ja muita päähineitä, sillä nekin auttavat häivyttämään värjättyjen hiusten selkeää rajaa.

5. Uskalla leikata värjätty latva pois

Latvojen leikkaaminen voi olla tarpeen etenkin silloin, jos hiuksistasi löytyy paljon eri sävyjä tai ne ovat pitkän värjäyskierteen vuoksi huonossa kunnossa.

Jos haluat nopeuttaa oman värin kasvatusprosessia, leikkaa mahdollisimman paljon värjättyjä latvoja pois, vaikka se tuntuisikin pahalta. Näin vanha, värjätty hius on nopeammin poissa!

6. Ole kärsivällinen oman hiusvärin kasvattamisessa

Kasvatusprosessi vie aikaa, joten maltti on valttia. Hiukset kasvavat keskimäärin noin sentin kuukaudessa, joten pitkien hiusten kasvattaminen saattaa kestää vuosia.

Älä heti luovuta, jos tyvesi näyttää aluksi hirveältä. Pieni muutaman sentin tyvikasvu näyttää lähes kaikilla juuri siltä kuuluisalta maantien harmaalta.

Malta mielesi, ja anna hiustesi kasvaa tarpeeksi pitkälle. Vasta sitten näet hiustesi todellisen värin.

7. Nopeuta hiusten kasvua

Jos olet kärsimätön tai hiuksillasi on taipumus kasvaa normaalia hitaammin, kokeile, olisiko vitamiineista apua. Hiusten kasvuun auttavia vitamiineja ovat esimerkiksi biotiini, sinkki, A-vitamiini, E-vitamiini ja B-vitamiinit. Vitamiini- ja ravintolisien vaikutukset eivät näy heti, vaan saattaa mennä muutama kuukausi ennen kuin huomaat eron.

Hiusten kasvuun vaikuttavat tietysti myös elämäntavat, ruokavalio ja stressi.

Toinen kikka nopeuttaa hiusten kasvua on hiuspohjan stimuloiminen esimerkiksi hieromalla. Hieronta vilkastuttaa hiuspohjan verenkiertoa ja saa hiukset kasvamaan nopeammin. Hiero hiuspohjaa päivittäin sormenpäilläsi pyörivin liikkein muutaman minuutin ajan ja rentoudu.

Kirjoittaja on parturi-kampaaja ja estenomiopiskelija.

Lue myös:

1 kommentti