Näin saat upeat hiukset

Näin saat upeat hiukset
Elinvoimaisten näköisten hiuksien salaisuus on simppeli.
Julkaistu 27.4.2016

Hoida hiuspohjaa 

Koska hiukset kasvavat hiuspohjasta, on tärkeää hoitaa sitä. Terve hiuspohja tuntuu pehmeältä ja on tasaisen värinen. Se ei punoita, kirvele tai kutise.

Päivittäiseen hoitoon riittää sopiva sampoo. Hiuspohjan ongelmiin tarvitaan kuuriluontoisesti käytettäviä tuotteita.

Tee hiuspohjalle tehohoito kerran kuussa. Levitä hiuspohjaan kosteuttavaa tai virkistävää hoitonestettä tai hiusöljyä ja anna vaikuttaa hetki.

Pese hiukset sen jälkeen syväpuhdistavalla sampoolla, joka puhdistaa hiuspohjan tehokkaasti ja poistaa muotoilutuotteiden jäämät.

Kuivan hiuspohjan voi kuoria hellästi sekoittamalla kämmenellä sampoota ja teelusikallisen sokeria.

Katkaise pörrötyskierre 

Kuinka moni myöntää pörröttävänsä kosteat hiukset kuiviksi pyyhkeellä? Ei kannattaisi. Reipas hankaaminen saa hiukset takkuuntumaan.

Huonoimmassa tapauksessa hiukset vaurioituvat ja katkeiluriski kasvaa.

Oikea tapa on puristaa ylimääräinen vesi hiuksista ja painella hiuksia hellästi pyyhkeellä.

Äärimmäisen sileitä hiuksia tavoittelevat voivat kuivata hiuksensa puuvillaisella kankaalla, esimerkiksi vanhalla t-paidalla. Froteepyyhkeen pinta hankaa hiuksia aina jonkin verran. 

Selvitä oikein 

Älä harjaa hiuksia tyvestä kohti latvaa, se kiristää takut tiiviimpään solmuun. Voimakas raastaminen vaurioittaa hiuksia.

Selvitä takut alhaalta ylöspäin. Aloita harjaus latvasta ja etene tyveä kohti.

Hiukset saa harjata myös märkinä, kunhan sen tekee hellävaraisesti.

Kuivata luonnollisesti 

Anna hiusten kuivua mahdollisimman usein itsekseen. Lämpötyökalujen eli hiustenkuivaajan, muotoiluraudan, lämpörullien ja kihartimien kuumuus kuivattaa hiuksia.

Jatkuva suoristaminen ja kähertäminen pahimmillaan vaurioittavat hiuksia. Suihkauta hiuksiin lämpösuojasuihketta aina ennen föönausta tai lämpötyökalujen käyttöä.

Hiukset kuivuvat ilmaviksi itsekseen, kun kosteiden hiuksien tyveen suihkauttaa tuuhentavaa- tai suolasuihketta. Älä harjaa hiuksia päätä myöten, vaan nostele hiuksia puolelta toiselle niiden kuivuessa.

Jos kampaus on sietämättömän littana ilman föönausta, kuivata hiuksia ainakin 15 minuuttia pyyhkeen sisällä. Näin lyhennät föönausaikaa.

Kosteuta ulkoisesti ja sisäisesti 

Kauniiden ja hyvinvoivien hiusten salaisuus piilee kosteuttamisessa. Hiuksiin olisi hyvä laittaa pesun jälkeen huuhdeltavaa tai vähintään jätettävää hoitoainetta.

Sekä poishuuhdeltavat että jätettävät hoitoaineet kosteuttavat hiuksia. Saman asian ajavat myös hiusnaamiot, -voiteet ja -öljyt.

Monissa hoitotuotteissa on myös hiuksia vahvistavia ja vaurioita paikkaavia ainesosia, jotka parantavat hiusten ulkonäköä.

Monipuolinen ravinto takaa upeammat hiukset. Suosi hyviä rasvahappoja, joita saa kalasta ja kasviöljyistä.

Myös hiuksilla tarkoitetuista ravintolisistä voi olla apua. Ne sisältävät usein vahvistavaa biotiinia, jonka uskotaan edistävän hiuksien ja kynsien kasvua.

Tyynyliina vaihtoon 

Tyynyliinojen materiaalilla on merkitystä hiusten pörröisyyteen. Karheat materiaalit hankaavat hiuksia ja vähentävät niiden kiiltoa.

Jos haluat, että hiuksesi pysyvät superkiiltävinä, vaihda silkkiseen tyynyliinaan. Se myös ehkäisee ärsyttävien tyynypainaumien muodostumista kasvoille.

Toinen vaihtoehto on kietaista silkkihuivi hiusten suojaksi.

Leikkauta säännöllisesti 

Hiusten latvat kannattaa käydä leikkauttamassa muutaman kuukauden välein, vaikka kasvattaisi hiuksia.

Kuivat latvat saavat hiukset näyttämään huonokuntoisilta ja vaikeuttavat niiden käsittelyä.

Haaroittuneet latvat alkavat vähitellen rispaantua kohti hiusten tyveä kuin katkennut köysi. Säännöllinen trimmaus saa hiukset näyttämään hyväkuntoisemmilta ja katkaisee haaroittumisen.

Värjää vähemmän 

Toistuva hiusten värjääminen tai vaalentaminen kuluttaa hiuksia, mikä saa ne tuntumaan huonokuntoisilta. Etenkin vaalentaminen kuivattaa hiuksia.

Käsittelemättömän hiuksen pinta on eheämpi, joten hiukset näyttävät yleensä paremmilta.

Toisaalta nykyhiusvärit sisältävät paljon hoitavia ja kiiltoa antavia ainesosia.

Värjätessä kannattaa suosia miedompia hiusvärejä, kuten kevytvärejä, sävytteitä ja suoravärejä, jotka kuluttavat hiusta vähemmän.

Huijaa hieman 

Haluatko upeat hiukset heti? Elinvoimaisen näköiset hiukset saa hoitamisen lisäksi oikeilla hiustuotteilla.

Föönaa hiukset muhkeiksi muotovaahdon avulla. Silota pituudet ja latvat suoristusraudalla tai tee näyttävät kiharat. Viimeistele kampaus hiusöljyllä tai kiiltosuihkeella.

Kommentoi »