Testaa, sopiiko polkkatukka sinulle!

Testaa, sopiiko polkkatukka sinulle!
Haluaisitko polkan, mutta et ole varma sopiiko se sinulle? Lue nämä 5 vinkkiä ennen kuin leikkaat!
Julkaistu 1.2.2017

1. Laske kasvojen mittasuhteet ennen polkkatukan leikkaamista

Oletko kuullut 2,25 tuuman säännöstä?

Englantilainen julkkisten kampaaja-stylisti John Frieda on kehittänyt säännön, jossa kasvoja mittaamalla voi selvittää, millainen hiusten pituus itselle sopii.

Ota avuksesi viivoitin ja kynä. Aseta kynä vaakasuoraan leukasi alle ja viivoitin pystysuoraan korvasi alle. Mittaa välimatka korvan alta kynään. Jos välimatka on alle 2,25 tuumaa eli noin 5,7 senttimetriä, sinulle sopivat hyvin lyhyet hiukset tai polkka. Jos välimatka on enemmän, pitkät hiukset sopivat sinulle paremmin.

2. Lataa sovellus puhelimeesi

Nykyään älypuhelimiin on mahdollista ladata erilaisia sovelluksia, joilla voit muuttaa hiustesi väriä, mallia tai leikkausta. Näillä voit kokeilla eri mittaisia polkka-hiuksia.

Sovelluksia on helppo käyttää: syötät vain kuvan itsestäsi ja valitset vaihtoehdoista sinulle parhaiten sopivan hiustyylin. Valitse sellainen kuva, jossa katsot suoraan eteenpäin ja hiuksesi ovat kiinni ja poissa kasvoilta, jotta muutos näyttää mahdollisimman aidolta.

Jotkut applikaatioista ovat maksullisia, mutta monia ilmaisia versioita myös löytyy.

Kokeile näitä:

  • Hair Makeover (iOS)
  • Hairstyle Makeover (iOS)
  • Hairstyles (iOS) / Celebrity Hairstyle Salon (Android)
  • L’Oréal Style My Hair (iOS & Android)
  • Hair Style Changer (Android) 

3. Kokeile peruukkia

Löytyykö omasta tai ystäväsi kaapista polkkamallinen peruukki esimerkiksi naamiaisten jäljiltä? Kokeile sen avulla, sopisiko sinulle kyseinen pituus. Letitä hiukset tai kiinnitä ne tiukasti pinneillä, jotta peruukki on helppo vetää päähän ja ylimääräiset hiukset eivät pursua sen alta.

Hyvälaatuiset, aitoa hiusta olevat peruukit ovat yleensä melko hintavia, mutta niillä saa muutettua hiustyyliä näppärästi ilman leikkauksia ja värjäyksiä. Edullisia muovisia peruukkeja myyvät esimerkiksi naamiaiskaupat.

4. Piilota latvat pinneillä ja testaa polkkatukkaa

Jos peruukkia ei ole saatavilla, helppo tapa testata polkkaa kotona on tavalliset hiuspinnit. Käännä hiustesi latvoja sisäänpäin haluamaasi kohtaan ja kiinnitä niskaan pinneillä.

Etene pieni osio kerrallaan, jotta lopputulos näyttää mahdollisimman luonnolliselta ja aidolta. Halutessasi voit myös kääntää latvoja sisäänpäin muotoiluraudan avulla. Entä miltä näyttäisi kiharrettu polkka? Jos hiuksesi ovat luonnonkiharat, muista ottaa huomioon, että hiukset kihartuvat voimakkaammin lyhyessä mallissa.

5. Mieti, mitä haluat leikkauksella korostaa

Jos haluat korostaa leukaasi, pitkää kaulaasi ja solisluiden ja olkapäiden linjaasi, leikkaa ehdottomasti polkka.

Jos sinulla on kaksoisleuka, lyhyt kaula ja isot hartiat, polkkamalli ei välttämättä ole paras juuri sinulle. Pitkät hiukset sopivat sinulle paremmin, sillä ne häivyttävät leuan, kaulan ja olkapäiden linjoja.

Kommentoi »