Hyvinvointi

Kuinka saada moninkertaisia orgasmeja?

Parhaimmillaan seksissä voi saada orgasmin monta kertaa. Kuinka se onnistuu?

Teksti Emmi Oksanen
Kuvat iStock
24.5.2016

Miehet laukeavat kerran, eikä toinen kerta heti perään onnistu, mutta nainen voi kiihottua orgasmistaan entistä enemmän. Ihana kiihko –kirjan mukaan naisen orgasmi voi kestää minuutteja ja tuntua siltä, että lähtee kuulo ja näkö. Tunnetko niksit?

Naista orgasmi kiihottaa, miestä ei

Naisen kiihottuneisuus voi lisääntyä ensimmäisen orgasmin jälkeen. Jos haluat tavoitella kahta tai kolmeakin orgasmia, älä asennoidu pikaseksiin. Pyri sen sijaan kiihottumaan hitaasti. Panostakaa myös kunnolliseen esileikkiin.

Anna fantasian auttaa

Kun saat ensimmäisen orgasmin, uppoudu mielessäsi fantasiaan, joka auttaa sinut toiseen tai kolmanteenkin huippuun. Ensimmäisen orgasmin jälkeen tai sitä ennen kannattaa sanoa kumppanille, että haluaisit saada useamman orgasmin. Niin hän tietää, että leikki vielä jatkuu.

Lue myös: Ajatukset orgasmin esteenä

Pitäkää pieni tauko

Pyri pitämään mielesi rentoutuneena ja vapaana ensimmäisen orgasmin jälkeen. Ensimmäisen orgasmin jälkeen voi olla myös hyvä pitää pieni tauko tai vaikka vaihtaa asentoa tai rooleja. Hetkellinen rauhoittuminen voi auttaa kiihottumaan huippuun ja laukeamaan uudestaan.

Lue myös: Rento kävelytyyli voi kertoa naisen orgasmista

Pidätkö huolta itsestäsi?

Napakat lantionpohjanlihakset auttavat saamaan moninkertaisia orgasmeja. Hyvän seksin lisäksi ne tukevat esimerkiksi hyvää ryhtiä, vatsalihaksia ja pidättelevät virtsaa. Lantionpohjanlihaksista kannattaa pitää siis huolta. Omien lantionpohjanlihastensa voimaa voi testata esimerkiksi pysäyttämällä pissaamisen, mutta treeniksi pissan pidättely ei sovi.

Lue myös: 10 faktaa naisen orgasmista

Kuinka valita hyviä asentoja?

Naiselle hyvä yhdyntäasento on sellainen, joka stimuloi g-pistettä ja klitorista tai jossa klitorista voi kiihottaa muuten. G-piste on karhea sienimäinen kohta emättimen etuseinämässä. Sen voi löytää tunnustelemalla sormella.

Klitoriksen koskettamisessa ja yhdynnässä kannattaa käyttää liukuvoidetta, jotta kitkaa olisi sopivasti. Liukuvoidetta kannattaa myös välillä lisätä. Moninkertaisten orgasmien ei kuulu tehdä limakalvoista arkoja.

Lähteet: Cosmopolitan, Pelvicus, Terveyskirjasto ja Salla Nazarenko: Ihana kiihko (Into, 2016)

Lue myös:

5 askelta parempaan orgasmiin

10 kysymystä orgasmista – seksuaaliterapeutti vastaa

Mikä on orgasmihäiriö?

Vievätkö lääkkeesi orgasmin?

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi