Kaura parantaa terveyttä. Kauran edut ovat tieteellisesti todistettuja ja teho perustuu ennen kaikkea sen sisältämään beetaglukaaniin. Beetaglukaani on sydänystävällistä, sillä se alentaa kolesterolia ja tasoittaa verensokeria. Kauran imeytymättömät ravintokuidut lisäävät ulosteen määrää, mikä ehkäisee ummetusta ja on siten hyväksi suolistolle.
Kaura taipuu moneen ruokaan. Kaura sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita, antioksidantteja ja kuitua, minkä vuoksi se on terveellisten välipalojen, leipien, juomien ja ravintolisien lähde. Perinteisen terveellisen kaurapuuron rinnalla voi testata herkullista kauralettua.
Kaura sopii kaikille. Kauran gluteeni poikkeaa muista viljoista ja siksi se sopii lähes kaikille, myös keliaakikoille ja ärtyvän suolen oireyhtymää sairastaville.
Lähde: lumoudukaurasta.fi
Lue lisää:
Hyvä vai paha vilja? Tässä ovat myytit ja faktat