Jyrki 69:n ja Anu Kiiverin parhaat vinkit mehustamiseen:
1. Osta vain parin päivän rehut kerralla.
2. Tee useampi mehu tai isompi määrä kerralla.
3. Mehut säilyttävät ravintoarvonsa jääkaapissa noin 12 tuntia.
4. Ota haltuun kolme helppoa perusainesta, esimerkiksi kurkku, lehtikaali ja pinaatti. Lisää haluamaani lisämakua ja -potkua.
5. Poista hedelmistä siemenet ennen mehustamista. Ne tekevät juomasta kitkerän.
Jyrki 69:n ja Anun suosikkimehut:
1. Dear Doctor
3 appelsiinia
1 iso pala inkivääriä
1 sitruuna
Kuori sitrushedelmät ja mehusta reseptin järjestyksessä. Juo heti!
Paras ensiapu flunssan iskiessä.
2. Submission
1 kourallinen lehtikaalia
1/2 ananas
1 pala inkivääriä
Yksi parhaista perusmehuista. Mehusta kaikki pienissä erissä.
Kannattaa tehdä isompi määrä kerralla!
3. Anun suosikkimehu: D´yer Ma´ker
1/2 ananas
4 sellerinvartta
Kuori ananas kevyesti ja käytä koko hedelmänliha, pese sellerin varret.
Mehusta ja nauti heti.
Helppo ja yksinkertainen resepti. Sellerin suolaisuus ja ananaksen makeus toimivat hyvin yhdessä. Mehusta tulee ihanan pehmeää ja paksuhkoa. Ja se väri: kauniin vaalean keltainen, nam!
Lähde: Anu Kiiveri, Jyrki 69, Ville Juurikkala: Rock´n´Roll Juicer (Like, 2016)
Lue myös: