Treeni ja ravinto

Kuitupitoinen ruoka ehkäisee sydänsairauksia

16.1.2014 Terve.fi

British Medical Journalissa julkaistut tulokset perustuvat 22 aikaisemman tutkimuksen yhteisanalyysiin, ja sen perusteella sydän- ja verisuonitautien riski pienenee noin 10 % jokaista päivittäistä 7 gramman kuituannosta kohden. Tämän verran saa esimerkiksi muutamasta viipaleesta täysjyväleipää, linssi- tai papuateriasta tai 2–4 hedelmästä.

Eri kuitujen vaikutukset vaihtelevat hieman, mutta tulosten perusteella ne kaikki pienentävät sepelvaltimotaudin tai muiden sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Kymmenen prosentin pudotus sydäntautiriskissä kuulostaa pieneltä, mutta väestötasolla se tarkoittaa erittäin suurta potilasmäärää. Kuitupitoisella ravinnolla onkin merkittävä rooli sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä.

Uutispalvelu Duodecim

Lähde: BMJ 2013

Copyright Duodecim 2014

Lue myös:

Mitä kuitu todella on, ja mitä se oikeasti tekee?

Kuidun terveysvaikutukset

Saatko tarpeeksi kuituja?

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt