Sairaudet

Kuidun terveysvaikutukset

Kuidut voivat ehkäistä sairauksilta ja lisätä hyvinvointia. Kuidut on kahta erilaista, veteen liukenematon ja vesiliukoinen.

Teksti Toimitus
15.11.2005 Terve.fi

Kuitupitoinen ruoka lisää hyvinvointia ehkäisemällä joitakin sairauksia tai hoitamalla niitä. Kuitupitoinen ruokavalio sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Kuitua on kahta tyyppiä: veteen liukenematonta ja vesiliukoista. Liukenematon kuitu toimii suoliston hyväksi lisäämällä ulosteen massaa ja lisäämällä tarpeellisten bakteerien määrää. Se ehkäisee ummetusta, auttaa paksunsuolen syöpää aiheuttavien karsinogeenejä vastaan, ehkäisee divertikuloosin kehittymistä. Vesiliukoinen kuitu mm. hidastaa verensokerin nousua ja alentaa veren kolesterolia kuljettamalla sitä pois elimistöstä. Kuitupitoinen ruoka pitää nälkän loitolla paremmin kuin kuiduton. Hyvin kootusta ruoasta saat riittävästi kuitua.

Liukenematon kuitu

Liukenematon kuitu toimii suoliston hyväksi lisäämällä ulosteen massaa ja lisäämällä tarpeellisten bakteerien määrää. Se ehkäisee ummetusta, auttaa paksunsuolen syöpää aiheuttavia vastaan, ehkäisee divertikuloosin kehittymistä. Tätä kuitua on täysjyväviljavalmisteissa. Leseissä kuitupitoisuus on suuri.

Vesiliukoinen kuitu

Vesiliukoinen kuitu mm. hidastaa verensokerin nousua ja alentaa veren kolesterolia kuljettamalla sitä pois elimistöstä. Vesiliukoista kuitua on kasviksissa, hedelmissä, marjoissa ja kaurassa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt