Hyvinvointi

Uuden kumppanin exä ei tajua päästää irti - mitä tehdä?

Mitä tehdä, kun tapaat ihanan miehen, mutta hänen mukanaan tuleekin eksä joka ei suostu päästämään irti? Itsestutkiskelu lienee paikallaan, kertoo Independent Womanin psykologi Mary.

Teksti Mika Luosujärvi
Kuvat Thinkstock
5.2.2016

- Olen tapaillut kaksi kuukautta miestä, joka on minua 7 vuotta vanhempi. Meillä synkkasi tavatessamme heti ja olemme kuin luodut toisillemme. Yritimme aluksi edetä hitaasti, mutta suhteen intensiteetin vuoksi asiat ovat edenneet todella nopeasti ja olemmekin jo tehneet hurjasti suunnitelmia tulevaisuutta varten. Matkassa on kuitenkin mutka, sillä miehen exä kahden vuoden takaa on vieläkin korvia myöten rakastunut häneen. Mies on jatkuvasti yhteyksissä exäänsä Facebookissa, vaikka sanookin sen olevan vähän outoa. Mies kuitenkin vakuuttaa, että haluaa olla minun kanssani. En vain voi sietää hänen exäänsä. Mitä tehdä?

Lue myös: Huolehdin liikaa exästä

Dear Mary vastaa:

- Olette edenneet hurjaa vauhtia ja olet tuntenut tämän miehen vasta kaksi kuukautta – ja suunnittelette jo tulevaisuuttanne. Joten vaikka olette viettäneet paljon aikaa yhdessä, et kuitenkaan tunne häntä vielä kovin hyvin. Ja luulenpa, että se on tässä juuri ongelma. Et vielä luota mieheen täysin.

- On kuitenkin olemassa mahdollisuus, että kaikki lutviutuu. Se edellyttää, että mies on rehellinen exästään ja katkaisee liian läheiset suhteet häneen. Sinun ei kuitenkaan pidä vaatia sitä tapahtumaan heti, eikä miehesi ja hänen exänsä yhteisen jutustelun pitäisi sinua haitata näin suuressa määrin. Poikaystäväsi todennäköisesti yrittää saada hellästi naisen irroittamaan otettaan hänestä, eikä halua loukata exäänsä. Joten anna hänelle siihen mahdollisuus.

Lähde: Independent

Lue myös:

Miten exästä voi tulla vielä ystävä?

Mitä tehdä, kun puoliso valehtelee?

Onko kumppanisi vielä kiinni exässään? – 10 merkkiä

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi