Terve.fi

Torju flunssa näillä hedelmillä ja marjoilla

Torju flunssa näillä hedelmillä ja marjoilla
Alle listatut hedelmät auttavat torjumaan flunssaa, sillä niissä on runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja, jotka tehostavat vastustuskykyäsi.
Julkaistu 26.12.2012

Jos et vielä syö päivittäin riittävästi hedelmiä ja vihanneksia, tämä ABC Newsin artikkeli antaa sinulle uuden syyn suunnata ruokakaupan hevi-osastolle.

Alle listatut hedelmät nimittäin auttavat torjumaan flunssaa, sillä niissä on runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja, jotka tehostavat vastustuskykyäsi.

1. Omena

Yhdessä omenassa on yhtä paljon antioksidantteja kuin 1500 milligrammassa C-vitamiinia. Lisäksi omenissa on runsaasti suojaavia flavonoideja, jotka voivat ehkäistä sydäntauteja ja syöpää.

2. Papaija

Papaijassa on 250 prosenttia päivittäin suositeltavasta C-vitamiinimäärästä, joten se voi auttaa potkaisemaan flunssan kertaheitolla pois kehostasi. Papaijan sisältämät beeta-karoteenit sekä C- ja E-vitamiinit vähentävät tulehduksia koko kehossa, mikä esimerkiksi heikentää astman oireita.

3. Karpalo

Karpaloissa on enemmän antioksidantteja kuin muissa yleisissä hedelmissä ja vihanneksissa. Yhdessä annoksessa on esimerkiksi viisi kertaa enemmän antioksidantteja kuin parsakaalissa. Karpalo on luonnonmukainen probiootti, joten se edistää hyvien bakteerien määrää vatsassa ja suojaa sitä ruokaperäisiltä sairauksilta.

4. Greippi

Greipissä on valtavasti C-vitamiinia, jonka lisäksi se sisältää myös luonnollista limonoid-nimistä yhdistettä, joka voi alentaa kolesterolia. Verigreipit ovat lisäksi hyvä lykopeeni-nimisen, syöpää vastaa taistelevan aineen lähde.

5. Banaani

Banaanit ovat yksi parhaimmista B6-vitamiinin lähteistä. Ne auttavat vähentämään uupumusta, masennusta, stressiä ja unettomuutta. Niissä on myös runsaasti magnesiumia, joka pitää luut vahvoina, sekä kaliumia, joka ehkäisee sydäntauteja ja korkeaa verenpainetta.

Lue myös:

3 kommenttia