Onko hänestä aviomieheksesi? Kysy nämä 7 kysymystä itseltäsi

Onko hänestä aviomieheksesi? Kysy nämä 7 kysymystä itseltäsi
Miehet puhuvat vaimomatskusta. Entä, mitä on aviomiesmatsku?
Julkaistu 3.3.2016

Piirteet ja ominaisuudet, jotka listaat potentiaalisen puolison tuntomerkeiksi, kertovat oikeastaan enemmänkin sinusta itsestäsi ja valmiudestasi hyvän parisuhteen rakentamiseen.

Hyvännäköinen, tyylitajuinen, macho ja varakas…

Ulkonäöstä, pankkitilin saldosta ja testosteronista ei ole apua, kun tämän ihmisen kanssa pitäisi elää saman katon alla, olla onnellinen ja kasvattaa täysipäisiä lapsia.

Todellinen aviomiesmatsku löytyy syvältä pinnan alta.

1. Mitä hän ihailee sinussa?

Oletko hänelle koriste, jota voi esitellä ylpeänä? Saatko pelkästään ulkonäköön ja seksikkyyteen kohdistuvia kohteliaisuuksia? Vai katsooko hän hellästi hymyillen silloinkin, kun heräät tukka pystyssä tai hiihtelet kotona meikittä lököttävissä verkkareissa.

Arvostaako hän älyäsi ja työtäsi, vai naureskeleeko niille? Hyvässä parisuhteessa voi olla ylpeästi älykäs ja välillä vapaasti tyhmä ja nolo.

2. Miten hän puhuu vanhemmistaan?

Sillä ei ole väliä, kuinka hyvät välit hänellä on äitiinsä tai isäänsä. Perheet voivat olla rikkinäisiä tai hulluja. Joskus on ihan tervettä itsekunnioitusta ja -suojelua pitää etäiset välit vanhempiinsa.

Sillä on merkitystä, miten kypsästi ja aikuismaisesti mies pohtii lapsuuttaan ja suhdetta omiin vanhempiinsa. Se kertoo jotain hänen kyvystään ymmärtää ihmissuhteita ja kypsyydestään vanhemmuuden haasteisiin.

3. Kuinka läheisiä olette?

On luonnollista, että silmiin katsominen, koskettaminen ja lähellä oleminen voi olla alussa vaikeaa. Läheisyys ja luottamus kasvavat pienin askelin. Jos vielä useiden kuukausien tai vuosien yhdessäolon jälkeen tuntuu, ettei läheisyys ole yksinkertaista ja helppoa, silloin teitä kahta ei ehkä ole tarkoitettu toisillenne.

Voitko kertoa hänelle kipeistäkin asioista ilman pelkoa, että hän käyttää niitä joskus aseena sinua vastaan? Puhuuko hän sinulle kaikkein heikoimmista hetkistään? Pystyttekö itkemään toistenne sylissä? Tunnetteko molemmat, että saatte toisiltanne tukea ja turvaa?

4. Onko hän rehellinen sinulle?

Tuskin kukaan on sataprosenttisen luotettava. Ihmiset päästävät joskus suustaan valkoisia valheita. Olennaisinta on se, että vaikka hän saattaa joskus valehdella muille, hän ei valehtele koskaan sinulle etkä sinä hänelle.

6. Kykeneekö hän vastavuoroisuuteen?

On paljon miehiä, jotka avautuvat ongelmistaan ja hakevat luotasi lohtua. Mutta mitä saat takaisin? Kuunteleeko hän todella, kun sinulla on huolia? Saatko häneltä apua, kun pyydät sitä?

Osaako hän tehdä pieniä, arkisia rakkauden tekoja: Tuo mukillisen kahvia. Lähettää uutislinkkejä, joiden tietää kiinnostavan sinua. Järjestää pieniä hulluja yllätyksiä. Hakee lentokentältä vaikka neljältä aamuyöllä.

7. Tunnetko itsesi arvostetuksi?

Liehittely, mielistely ja palvonta eivät tarkoita samaa kuin aito arvostus. Arvostaminen on myös sitä, että hän uskaltaa sanoa ikävältä kuulostavia tosiasioita, koska tietää niiden kuulemisen olevan sinulle hyväksi.

Lue myös:

Kommentoi »