Terve.fi

Muista nämä neljä asiaa sydämestäsi!

Muista nämä neljä asiaa sydämestäsi!
Julkaistu 15.11.2012

com -sivusto esittelee konferenssin annista neljä asiaa, jotka jokaisen olisi hyvä muistaa omasta sydämestään ja sen hyvinvoinnista.

1. Multivitamiinivalmisteet eivät suojaa sydänsairauksilta

Moni luulee, että vitamiinipurkin avulla pidetään pahat taudit poissa. Näin ei ole, sillä tutkimusten mukaan vitamiinilisät eivät vähennä sydänkohtauksia tai muita sydän- ja verisuonitauteja.

Vaikka vitamiinit ovat muuten hyväksi, sydämen kannalta parempi on muistaa napsia kalaöljykapseleita.

2. Sydäntautiriski ei katso ikää

Nuori ikä ei ole este sydän- ja verisuonitaudeille. Myös nuoret voivat kärsiä korkeasta verenpaineesta, joka kasvattaa sydänongelmien riskiä. Tutkimusten mukaan nuorten korkea verenpaine huomataan harvemmin lääkärissä. Ongelma on kuitenkin todellinen, sillä hoitamattomana korkea verenpaine voi johtaa vakaviin terveysvaikeuksiin.

3. Sydänongelmat voi ennustaa peilikuvasta

Joistakin merkeistä voi päätellä tulevan sydäntautiriskin. Näitä merkkejä ovat esimerkiksi vetäytyvä hiusraja, päälaelta kaljuuntuminen ja rasvakertymät korvannipukan ja silmien ympärillä.

Jos ulkonäössäsi on näitä ilmiöitä, sinulla on tutkimusten mukaan suurempi riski saada sydänkohtaus tai halvaus. Muista, että sydänsairauden puhkeamisen todennäköisyyttä voi pienentää huolehtimalla kolesteroliarvot kuntoon, terveellisellä ruokavaliolla ja liikunnalla.

4. Sydänkohtaus iskee kehon lisäksi myös lompakkoon

Sydänsairauksiin palavan rahan määrä on suuri. Poissaolot työelämästä maksavat kaikille osapuolille paljon. Sydänlääkkeet eivät ole ilmaisia. Sydänsairauden ehkäisyyn kannattaa siis todella panostaa.

Lue lisää:

Kommentoi »