Lomalainen, näillä vinkeillä taltutat stressin!

Lomalainen, näillä vinkeillä taltutat stressin!
Pää käy ylikierroksilla ja töistä on vaikea irrottautua. Miten päästää stressistä irti kesälomalla? Stressitohtori vinkkaa!
Julkaistu 12.7.2015

1. Tekemättömät työt on hyvä kirjoittaa listaksi, jos kaikkea ei ehdi saada valmiiksi ennen lomalle lähtöä.

Tällöin irralliset asiat eivät jää vellomaan päähän ja lomilta paluu on mukavampaa, kun ei tarvitse muistella, että mitäs sitä pitikään tehdä. Ja pidäthän sormet irti työpuhelimesta ja -sähköpostista. 

2. Loma on palautumista varten, ei suorittamista.

Jos kaappien siivoaminen on sinulle mukavaa ja rentouttavaa toimintaa ja vastapainoa työlle, anna palaa. Muutoin, anna olla. 

3. Kun teet suunnitelmia lomalle, mieti mistä tekemisestä oikeasti nautit.

Jos sinä nautit eri asioista kuin puolisosi tai lapsesi, on hyvä huolehtia, että jokainen saa loman aikana tehdä jotain itselleen mieluista. Koko lomaa ei tarvitse viettää Puuhamaassa tai Muumimaailmassa.

4. Lomaa ei kannata aikatauluttaa liiaksi.

Se, että yrittää saada lomasta “kaiken irti”, on varmin tie suorittamiseen ja kiireeseen.    

5. Ole itsekäs.

Loma on sinua ja sinun palautumista varten, ei pakkosukulointia tai pakkokyläilyä varten. Voi olla, että joku vetää rusinan nenään, kun sinä et olekaan tänä kesänä tulossa syömään nisua, mutta se ei ole syy uhrata omaa lomaa.

Vinkit antoi Kauneuden & Terveyden bloggaaja Sanna Leino. Lue hänen Stressitohtori-blogistaan, mitä lomalla kannattaa tehdä.

Lue myös kauneusjaterveys.fistä:

Kommentoi »