Kauneus & Terveys

"Kuumempaa seksiä" - mustasukkaisuudesta on myös hyötyä


Mustasukkaisuuteen liittyy usein negatiivinen pohjavire. Se koetaan eräänlaisena vaimonhakkaajien ja sähköpostivakoojien perusluonteenpiirteenä, mutta siitä on itse asiassa myös hyötyä.
Kuvat Thinkstock

1. Tieto tykästyksestä

Jos naamasi alkaa punoittaa miehen jutellessa toisille naisille, se voi olla merkki siitä, että olet valmis siirtymään parisuhteessanne vakavammalle tasolle.

Lue myös: Hullaantuminen ei ole rakkautta

2. Paljastat toisen osapuolen ajatukset

Jos tulet mustasukkaiseksi hänen toiminnastaan, miehen suhtautuminen kertoo paljon. Pahoitteleeko hän vai käskeekö hän sinua lopettamaan pelleilyn? Jos jälkimmäinen tapahtuu, hän ei välttämättä olekaan niin ihana kuin kuvittelit.

3. Seksi paranee

Pitkissä parisuhteissa suhteen joutuminen vaaraan esimerkiksi kolmannen osapuolen toimesta saa tuntemaan mustasukkaisuutta. Se taas heijastuu suojelevaisuutena ja kuumempana seksinä, sanoo kommunikoinnin asiantuntija Heidi Reeder.

Lue myös: Parempaaa seksiä, poimi 10 fiksua vinkkiä

Kuinka mustasukkaisuus on erilaista miehillä ja naisilla?

Women’s Healthin mukaan viime vuonna julkaistu amerikkalaistutkimus selvitti, että miesten mustasukkaisuus liittyy enemmän naisen mahdolliseen seksuaaliseen käyttäytymiseen ja sen kavahtamiseen, kun taas nainen miettii, pitääkö mies toisesta naisesta minua enemmän.

Lisäksi kaukaisemmassa tai välttelevämmässä suhteessa elävät pettävät usein pelkästään seksin vuoksi, kun taas tiiviissä suhteessa eläneitä rasittaa useammin emotionaalinen syrjäytyminen ja sitä kautta uusi suhde.

Lähde: Women’s Health

Lue myös:

Mustasukkaisuuden ABC

Parisuhteen merkitys ja tehtävät

Milloin flirttailu menee yli? – 9 varoitusmerkkiä

Julkaistu: 4.2.2016