Milloin flirttailu menee yli? - 9 varoitusmerkkiä

Milloin flirttailu menee yli? - 9 varoitusmerkkiä
Ihminen ei ole sokea, vaikka olisikin parisuhteessa. Joskus tekee mieli piristää elämää pienellä flirtillä. Ystävällisyys ei vahingoita ketään, mutta silti flirttailu on taiteilua sallitun ja kielletyn välillä. Jokaisessa parisuhteessa määritellään uskollisuuden rajat.
Julkaistu 25.6.2015

Milloin flirttailu ei ole enää harmitonta ajanvietettä, vaan menee yli? Livescience.com –sivusto listasi 9 varoitusmerkkiä, jolloin kannattaa havahtua omaan käytökseensä.

1. Salailet käytöstäsi

Jos poistelet uuden tuttavuutesi lähettämiä sähköposteja tai muita viestejä siinä uskossa, että puolisosi ärsyyntyisi viestittelystäsi, olet ajautumassa ongelmiin. Käytöksen peittely on yleensä merkki siitä, että raja on ylitetty. Kysy itseltäsi, miltä sinusta tuntuisi jos saisit tietää, että puolisosi viestittelee samaan tyyliin jollekin viehättävälle ihmiselle? Jos et pidä ajatuksesta, voit jo tehdä johtopäätöksiä.

2. Sinulla on seksuaaliset tarkoitusperät

Aina itsellekään ei ole selvää, mihin oma toiminta on tähtäämässä. Tunteet voivat olla myllerryksessä, jolloin tarkoitusperä hämärtyy. Jos viestittelysi vastaa seksuaalisiin tarpeisiisi, ole varuillasi. Jos viestien sisältö muistuttaa jo esileikkiä, olet vaarallisilla vesillä.

3. Vietät huomattavan paljon aikaa jutellen tuttavuutesi kanssa

Kiinnitä huomiosi viestien sisällön lisäksi siihen, paljonko niitä on. Jos lähetät tuttavallesi 15 sähköpostia päivässä tai istut tuntikausia tietokoneella chattailemassa, se on jo melko kuvaavaa. Pohdi, kummalle suot enemmän aikaasi: uudelle kiehtovalle tuttavuudellesi vai puolisollesi.

4. Järkeilet ja selittelet asioita

”Hän on vain ystävä” on lause, jota et hoe itsellesi kun kyse olisi todella vain viattomasta keskustelusta. Tarvitseeko sinun oikeuttaa ja puolustella ystävyyssuhteitasi? Parisuhteessa ei tarvitse perustella ystävyyssuhteitaan, jos kyse on aidosta, rehellisestä ystävyydestä. Jos kommunikointi tuttavuutesi kanssa aiheuttaa sinulle salailustressiä tai syyllisyyttä, mieti asioita uudelleen.

5. Flirttailu tyydyttää jotakin henkilökohtaista tarvettasi

Jos koet saavasi enemmän nettituttavaltasi tai vaikkapa työkaveriltasi kuin omalta puolisoltasi, kysy itseltäsi syytä. Ole erityisen varovainen silloin, jos alat puhua intiimeistä asioistasi tai sielusi syövereistä uuden tuttavuuden kanssa, tai sinusta tuntuu että tuttavasi ymmärtää sinua paremmin kuin puolisosi. Etsi tunne-elämäsi puutoksiin ratkaisuja muualta kuin flirttailusta muiden kanssa.

6. Puhut parisuhteestasi tai kumppanistasi uudelle tuttavuudelle

On epäkunnioittavaa kertoa salaisuuksia parisuhteestaan tai kumppanistaan jollekin ulkopuoliselle henkilölle, etenkin jos kyseessä on ikävät asiat. Pohdi asiaa puolisosi kannalta, miltä tuntuisi, jos hän kuulisi puheesi?

7. Puolisosi ei pidä uudesta tuttavuudestasi

Jos puolisosi on ilmaissut tyytymättömyytensä koskien uutta tuttavuuttasi, ota se vakavissasi. Jos kanssakäymisesi uuden ihmisen kanssa on ylittänyt sallitun rajat ja se vie liikaa aikaa perheeltäsi, ota takapakkia. Pohdi, mikä on sinulle tärkeämpää.

8. Ystäväsi ovat huolissaan

Kiinnitä huomiota siihen, jos ystäväsi ihmettelee yllättää kiinnostustasi uuteen ihmiseen. Vielä enemmän kannattaa kavahtaa, jos ystäväsikin varoittelee sinua tilanteestasi. Ystävät, äidit ja siskot ovat varteenotettavia neuvonantajia, ja heidän huolenaiheitaan kannattaa kuunnella.

9. Aikomuksesi ovat vääriä

Tuntuuko, että kumppanisi vain nalkuttaa, on vääränlainen, lihonutkin, ei enää sama ihminen, jonka puolisoksesi valitsit? Helppoahan se olisi valita seuraksesi uusi, viehättävä ja ihana ihminen, joka saa sinustakin jälleen parhaat puolesi esiin. Jotkut henkilöt saattavat etsiä uutta seuraa tiedostamattaan siksi, että heidän omat puolisonsa heräisivät huomaamaan parisuhteen epätyydyttävän tilan. Tämä on kuitenkin manipuloivaa käytöstä ja väärin. On keinoja, joilla voit parantaa omaa oloasi ja parisuhdettasi myös kotikonstein.

Kommentoi »