Hullaantuminen ei ole rakkautta

Hullaantuminen ei ole rakkautta
Rakkauteen liittyy vahvasti tarve kuulua yhteen. Tämä tunne myös poistaa yksinäisyyden ja tyhjyyden tunteita.
Julkaistu 25.6.2015

Joskus käy niin, että sekoitamme rakkauden ja hullaantumisesta johtuvan ihastumisen.

Hullaantuminen on omassa mielessä oleva tunne, jokin asia täyttää koko tajunnan. Se on kuin ‘black out’ – muulle ei mielessä ole tilaa.

– Hullaantumisessa on kyse kyvystä keskittyä tietyllä hetkellä pakonomaisesti vain yhteen asiaan, sanoo Väestöliiton psykologi ja pariterapeutti Keijo Markova.

Neljä merkkiä, että et ole rakastunut vaan hullaantunut 

1. Kaipaat hyväksyntää

Sinulla on täyttymätön läheisyyden ja huomatuksi tulemisen tulemisen tarve. Kun joku sattuu sopivasti kohdalle, se kohdistuu häneen. Tunne voi kohdistua  myös kaukorakkautena keneen tahansa tuntemaasi tai tietämääsi henkilöön.

2. Sinulla on rakkauden nälkä

Sinulla on ehkä niin suuri rakkauden kaipuu, että joudut kaventamaan näkökulmaasi ja realiteetteja ”hänellä on niin ihanat silmät…”

Ehkä olet myös ollut niin kauan tunnetyhjiössä, että kaipaat vahvoja tunteita, huumaa ja hurmiota elämääsi.

3. Pelkäät jääväsi yksin

Olet aivan paniikissa. Pelkäät, että et löydä ketään elämääsi ja jäät yksin loppuiäksesi. Hullaantumisella on helppo torjua tätä pelkoa. Se voi edustaa tarvetta olla jollekin jotenkin merkittävä tässä maailmassa.

4. Oma elämä kyllästyttää

Hullaantuminen voi edustaa tarvetta pysäyttää tylsältä ja epätyydyttävältä tuntuva elämä. Se voi toimia myös suojana masentavia ajatuksia ja mitättömyyden tunteita vastaan.

Jutussa käytetty asiantuntijana Väestöliiton psykologi ja pariterapeutti Keijo Markovaa.

Kommentoi »