Terve.fi

Kesäkunto nuupahti? Elämäntapamuutoksen ehtii onneksi vielä

Kesäkunto nuupahti? Elämäntapamuutoksen ehtii onneksi vielä

Vuodesta toiseen terveys keikkuu suomalaisten arvolistauksen kärkipaikalla.
Mainos

Vuodesta toiseen terveys keikkuu suomalaisten arvolistauksen kärkipaikalla. Silti juuri terveys ja hyvinvointi ovat asioita, joista luistamme ensimmäisenä, kun kiire tai väsymys saa vallan.

Hektisen tai vaikean elämäntilanteen vuoksi elämäntaparemontin tekeminen voi olla haastavaa. Eikä ihme, kaikkihan sen tietävät, että remontissa jokin menee aina pieleen. Näihin elämäntaparemontin kosteusvaurioiden löytymisiin ja vääränväristen keittiökaappien toimituksiin Työterveyslaitos on kehittänyt oivan remonttiapurin, elämäntapamuutoksessa tukevan verkkosivuston.

Vaikka Nyt laitetaan kroppa ja nuppi kuntoon verkkosivuston tavoitteena on pistää keho kuntoon perustuksista lähtien, edetään tavoitteeseen varovaisin muutoksin. Näin siksi, että usein uuden minän tavoittelu lähtee käyntiin rivakasti, mutta hiipuu yhtä nopeasti, kun yritetään muuttaa liian paljon liian nopeasti.

Kaikki alkaa perusasioista. Istumisen vähentämiseen ja liikkumisen lisäämiseen tarjotaan kattavasti vinkkejä. Valmiit ruoka ja juomaehdotukset sekä linkit treeniohjelmiin auttavat erityisesti, kun arki muuten on liian kiireistä eikä aikaa ruokalistan kirjoittamiseen tunnu löytyvän.

Kuntolaskurilla voi puolestaan selvittää, millaista työtä ja vapaa-aikaa oma kunto kestää. Myös oman perusaineenvaihdunnan, kestävyyskunnon harjoittelualueen ja nukkumisen laatua voi tarkastella.

Konkreettisten muutosten tekemisen ohella sivusto muistuttaa pysähtymään ja miettimään, millaista elämää juuri nyt haluaa elää. Ja sitten elää sitä.

Lähteet: Työterveyslaitos, Taloudellinen Tiedotustoimisto

Lue lisää:

Paljonko eri liikuntamuodot kuluttavat kaloreja

Julkaistu: 21.6.2017