Itsevarman elämän resepti

Itsevarman elämän resepti
Keskity vahvuuksiin ja pidä huolta itsestäsi! Näillä vinkeillä parannat sosiaalista itsevarmuuttasi.
Julkaistu 8.3.2017

1. Valitse ajatuksesi samalla tavoin kuin vaatteesi

Jokaisella on joskus heikon itsetunnon päiviä. Oma epävarmuus ja epätäydellisyys ottavat päähän.

Useimpina päivinä voit kuitenkin päättää aamulla, että puet päällesi energisyyttä, iloa ja tarmokkuutta. Pääsi sisäisellä puheella on suuri vaikutus siihen, miten hyvin pärjäät sosiaalisissa tilanteissa ja ylipäätään elämässä. Voit aloittaa päiväsi ajatuksella: ”Tänään olen varma itsestäni ja teen parhaani.”

2. Ole sinnikäs

Joskus elämä kaataa sontaa niskaan, pitkään ja armottomasti. Tuntuu, että mikään ei enää onnistu. Ota nämä vaiheet kasvun paikkoina. Harjoittele sinnikkyyttä ja kärsivällisyyttä. Vaikka kaaduit, nouse pystyyn, nauti pienistä ilonpilkahduksista ja kylvä rohkeaa myönteisyyttä ympärillesi. Myönteisyys huomataan! 

3. Mainosta vahvuuksiasi

Tiedät varmasti, mitkä ovat heikkoutesi. Mutta luettelepa vahvuutesi. Kirjoita ne paperille. Kerro niistä kaikille. Kehu itseäsi estoitta!

Kun uskallat kertoa rehellistä tarinaa vahvuudestasi, ihmiset kiinnostuvat sinusta ja arvostavat sinua. Vahvuuksiesi tarinan pitää kuitenkin olla rehellinen ja vilpitön.

4. Siivoa myrkylliset ihmiset elämästäsi

Onko ympärilläsi ihmisiä, jotka eivät kunnioita sinua ja rajojasi? Ihmisiä, jotka manipuloivat tai kohtelevat sinua muulla tavoin huonosti? Voit itse päättää, millaisia ihmisiä ja millaista energiaa haluat ympärillesi. Saatat ehkä joutua olemaan jonkin aikaa yksin, mutta ennemmin tai myöhemmin löydät sellaisen lähipiirin, jonka haluat ja jonka ansaitset.

Kaikkia ikäviä tyyppejä ei voi välttämättä täysin poistaa elämästä, mutta heihin voi ottaa reilusti etäisyyttä. Voit asettaa lujat rajat, kuinka lähelle päästät heidät.

5. Ajattele kauniisti

Millaisia ajatuksia ajattelet päivät pitkät? Kiroiletko mielessäsi ja hoet mielessäsi, miten epäreilua ja syvältä kaikki on? Ajattele ja puhu jalommin. Ota kunnia-asiaksi puhua kaikille ja kaikista arvostavasti ja rakastavasti. Kauniisti ajatteleva vetää ihmisiä puoleensa.

6. Lopeta vertailu

Toisten ihmisten kadehtiminen on energian tuhlausta. Sinulla on oma elämäsi, omat vahvuutesi, tarinasi ja taistelusi. Muilla on omansa. Keskity enemmän oman hyvinvointisi vahvistamiseen kuin toisten ihailuun tai kyräilyyn.

7. Hoida itseäsi

Opettele kuuntelemaan tarpeitasi. Älä ole liian ankara itsellesi. Tarvitsetko enemmän unta, halauksen tai kahvihetken ystävän seurassa? Palkankorotuksen, vähemmän töitä tai enemmän ammatillisia haasteita? Lisää iloa? Hanki itsellesi se, mitä tarvitset! Sinä olet vastuussa omasta elämästäsi.

Lue myös:

Kommentoi »