Intiimialueen trimmaus yleistyy

Intiimialueen trimmaus yleistyy
Harmaata bikinialueella? Ei huolta, harmaat saa nykyään piiloon intiimin karvoituksen värjäykseen kehitetyillä väreillä. Intiimialueen tuunauksesta on tullut arkipäivää.
Julkaistu 10.2.2011

Alapään ja etenkin intiiimialueen karvoituksen trimmauksesta on tullut arkipäivää. Siihen käytetään aikaa ja panostetaan; moni hakeutuu ammattilaisen pakeille modernien tekniikoiden ja hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Intiimialueen karvoituksia muotoillaan ja jopa värjätään. Brasilialainen eli kaikki pois -malli on myös suosittu.

Sokerointia herkkäihoiselle

Osa arastelee intiimialueen karvanpoistoa peläten kipua ja mahdollista herkkäihoisuuttaan. Moderneilla karvanpoistotekniikoilla herkkäihoisuuskaan ei ole este karvanpoistoon.

– Sokerointi on ehdottomasti paras vaihtoehto herkkäihoiselle. Se ei myöskään satu sietämättömästi, jos kipua pelkää, vakuuttaa kosmetologi Sini Mikkola Kauneuskeskus Fenixistä. Sokerointitekniikan lisäksi suosittua on myös lämminvahaus, joka poistaa karvat juurineen.

Lämminvahaus on hieman sokerointia kivuliaampi vaihtoehto.

Vahaa voi käyttää kotioloissakin, mutta: – Monet saattavat myös jännittää itsensä vahausta, jolloin repäisyvoima ei ole riittävän tehokas. Karva ei lähde kunnolla, jolloin tulehdusten riski kasvaa, Mikkola korostaa.

Lue myös: Karvat pois!

Myös laserhoito mahdollista

Intiimialueen karvoituksia trimmataan myös laser- tai valoimpulssihoidolla. Kyseessä on melko kallis hupi, mutta hoitokertojen myötä karvankasvu vähenee ja voi lopulta loppua kokonaan.

– Karvat kasvavat vaiheittain. Siksi kaikkia ei voida poistaa heti, vaan täysin karvaton lopputulos vaatii useamman hoitokerran, kertoo yrittäjä, kosmetologi Marja Vesikko-Sorsa No1 Health & Beauty Clinicilta.

Vesikko-Sorsan mukaan pysyvä karvanpoisto vaatii asiakaskohtaisesti viidestä kymmeneen käyntiä.

Brasilialainen, kiitos

Jotkut toivovat täysin paljasta alapäätä, kun toiset haluavat jättää pienen palan luonnollisuutta peliin. Mahdollisuuksia on monia. Hoitajat neuvovat kertomaan omista toiveista avoimesti ja turhia arastelematta.

– Brasilialainen vahaus eli kaikki pois on erityisesti nuorten suosiossa. Hieman vanhemmat naiset haluavat jättää alas vähän karvaa, esimerkiksi niin sanotun kiitoradan muodossa, kertoo Sini Mikkola. Monet jännittävät paljastaa intiimialueensa vieraan ihmisen edessä.

– Jos karvanpoisto pelottaa, voi hoitolaan tulla tutustumaan vaikka etukäteen. Mukava rupattelu rentouttaa tunnelmaa. Hoitojen yhteydessä käytetään aina kertakäyttöstringejä vilauttelun minimoiseksi, Marja Vesikko-Sorsa kertoo.

Tuunaa väreillä

Jos pelkkä hiustenvärjäys ei enää riitä, voi väreillä temppuilun siirtää yläkerrasta alakertaan. Tätä varten on kehitetty erityisiä intiimialueiden värejä, joita on helppoa ja turvallista käyttää myös kotona.

– Esimerkiksi ystävänpäiväksi jotkut haluavat pinkin alapääkarvoituksen, Mikkola naurahtaa.Värejä myydään muun muassa kauneussalongeissa kotikäyttöä varten. Vaihtoehtoja on lukemattomia mustasta vihreään. Intiimialueen värjäykseen kehitetyt värit ovat myös oiva keino peittää ensimmäiset alapääharmaansa!

– Pelkän leikittelyn sijaan väreillä on luonnollisesti mahdollista peittää myös harmaita, jos ne häiritsevät, Vesikko-Sorsa kertoo.

Värien hinta vaihtelee muutamasta kympistä useampaan kymppiin. Pakkauksesta riittää ainetta useimmiten useampaan käsittelyyn. Värejä löytyy myös nettikaupoista esimerkiksi hakusanalla betty väri tai ulkomaalaisista nettikaupoista hakusanoilla betty pubic hair color.

Ammattilaisen vinkkejä kotikarvanpoistoon

 1. Nypi karvat pois pinseteillä. Vältyt mustelmilta ja karva lähtee juurineen. Homma vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa.
 2. Jos sheivaat, muista alueen huolellinen desinfiointi sekä ennen että jälkeen ajelun. Voi aiheuttaa tulehduksia ja inhottavia näppylöitä.
 3. Jos vahaat kotona, vertaile eri vahavaihtoehtoja. Vahaustekniikka ja vaha on hyvä ottaa ensin haltuun esimeriksi säärien alueella. Etenkin intiimialueella on muistettava repäistä vahaliuska nopeasti ja lujaa.

Karvanpoistokeinot pähkinänkuoressa

1. Sokerointi:

 • sopii herkkäihoiselle
 • sattuu vähemmän kuin vaha
 • ekologista
 • hinnat vaihtelevat muutamista kympeistä lähemmäksi sataa euroa
 • bikiniraja pysyy siistinä noin pari viikkoa

2. Lämminvaha:

 • - hiukan kivuliaampaa kuin sokerointi
 • - karvat pysyvät yleensä poissa vähän pidempään kuin sokeroitaessa
 • - suunnilleen samanhintaista kuin sokerointi

3. Höyläys tai ihokarvanpoistoaineen käyttö:

 • tulehdusaltista
 • ”ainainen sänki”

4. Laser

 • pysyvin lopputulos
 • hinnat vaihtelevat, noin 100 €/kerta, vaatii 5-10 käyntiä karvankasvusta riippuen

Epilaattoria asiantuntijat eivät suosittele käytettävän intiimialueella.

Lue myös:

Kommentoi »