Karvat pois!

Karvat pois!
Toimittaja pani kehonsa testialustaksi kaiken kattavalle taistelulle karvattomuuden puolesta. Tässä ovat vuoden kestäneen kokeen tulokset.
Julkaistu 25.5.2010

Kasvot 

1. Cuteran Cool Glide Nd Yag -laserhoito6 × 30 minuuttia, 1290 €, Siluetti Spa.Lupaus: Cool Glide Nd Yag -laserin valo poistaa karvat ihotyypistä riippumatta. Cool Glide -laser tehoaa päivettyneeseenkin ihoon, toisin kuin infrapunahoito. Laitteen teho ulottuu niin syvälle ihon sisään, että se saavuttaa karva-aiheen. Jäähdytetty kuparinen kosketuspinta estää ihon pinnan kuumentumisen. Laitteella voi poistaa myös vaaleita ja ohuita karvoja.Miten toimi: Olin aina sitä mieltä, että suupielien alla olevat hormonialueiden karvat ovat ikuisia, kuten myös finnit. Itse kärsin välillä molemmista. Vuosia sitten kokeilin näille alueille Diodi-laseria, mutta karvat eivät kadonneet. Olin siis syystä epäilevä myös Cuteran suhteen.Toimenpide ei ole täysin kivuton, mutta laitteen metallinen kylmennyspää on tehokas ja koko operaation kestää ilman puudutusvoiteita. Neljännen hoitokerran jälkeen olin kuitenkin jo varma, että hoito ei toimi. Siitä huolimatta jatkoin koko sarjan loppuun ja kävin hoidossa neljän viikon välein. Kuudennen kerran jälkeen havaitsin huomattavan muutoksen: kaikki tönköimmät karvat olivat poissa ja jäljellä oli vain kaikkein hennoimmat haivenet. Menen syksyllä tarkistuttamaan hoidon tulokset, ja tarvittaessa hennotkin karvat saadaan pois muutamalla lisähoitokerralla. Cutera siis poistaa oikeasti myös vaaleita karvoja.

2. Cailapin nenäkarvasakset3,95 €, tavarataloista.Lupaus: Saksien pyöristetyt terät helpottavat karvojen leikkausta nenän limakalvoja vahingoittamatta.Miten toimi: Aika hyvä oivallus muotoilijalta. Saksia voi todellakin työntää nenään huomattavasti helpommin, kun terät ovat pyöristetyt. Tosin terät tylsyivät todella nopeasti. Voi olla, että kun hätäpäissäni leikkasin saksilla paria kynttä, ne menettivät parhaan teränsä!

3. Veetin ihokarvan-poistovaha kasvoilleLevitystikku ja 20 miniliuskaa, 12 €, tavarataloista.Lupaus: Vahalla voi poistaa jopa kahden millimetrin pituisia karvoja kasvoista. Liuskoja voi muotoilla saksilla esimerkiksi tarkkaa kulmien muotoilua varten.Miten toimi: Laitoin putkilon ohjeiden mukaan lämpenemään minuutiksi hanakuumaan veteen. Vahasta tuli sopivasti levittyvää muttei liian kuumaa.Levitin ohuen kerroksen vahaa suoraan tuubista ylähuulelle ja painoin poistolapun sen päälle. Kiskaisu, ja karvojen olisi pitänyt hävitä, mutta vain osa karvoista tarttui vahaan. Tein toimenpiteen uudelleen, mutten silti päässyt eroon kaikista karvoista. Ehkä käytin vahaa liikaa, sillä se tahmasi sormeni.Kasvovaha sopii hennon nukan poistoon, mutta en lähtisi poistamaan sillä vahvoja karvoja. En myöskään uskaltanut käsitellä kulmiani. Riittävällä harjoittelulla vahaus saattaisi tuottaa tulosta.

Vartalo 

4. Remingtonin ladattava Smooth & Silky -epilaattoriKuorintakinnas, minikokoinen epilaattori-ajopää ja shaver-ajopää, 89,95 €, tavarataloista ja kodinkoneliikkeistä.Lupaus: Ensimmäinen ihoa kosteuttava epilaattori. Patentoitu Skin Glide -teknologia nyppii karvat tehokkaasti ilman ylimääräistä kipua. Pinsettien välistä siirtyy iholle ajon aikana kosteuttavaa ja ravitsevaa tehoainetta.Miten toimi: Koje oli erittäin positiivinen yllätys! Epilointi ei sattunut juuri ollenkaan, ja ajopään pinsetit olivat todella tarkat. Olen kokeillut ainakin kuutta erilaista epilaattoria vuosien varrella ja julistan tämän laitteen ehdottomasti parhaimmaksi. Pieni ajopää toimi bikinirajassa erittäin hellävaraisesti. Laite liukui hyvin iholla. Ilmeisesti ajopään pienien violettien nystyröiden luvattu kosteuttava vaikutus todellakin toimi. Tästä tuli mieluisin karvanpoistomenetelmäni!

5. Veetin Suprem’ Essence -kylmävahaliuskat 18 liuskaa ja neljä jälkihoitopyyhettä, 10,50 €, tavarataloista.Lupaus: Poistaa jopa kahden millimetrin pituiset karvat, ja iho pysyy sileä­nä jopa neljä viikkoa. Vaha sisältää sekoituksen eteerisiä öljyjä, jotka jättävät ihon ruusuntuoksuiseksi, kosteutetuksi ja samettisen pehmeäksi. Sopii normaalille ja kuivalle iholle.Miten toimi: Käytin vahaliuskat säärikarvojen poistoon, ja siihen kului lähes koko paketti. Liuskoja oli helppo käyttää: vaha lämpeni käsillä hieromalla, kuten luvattin, ja ihokarvatkin irtosivat kiitettävästi. Ruusun tuoksu on mukava lisä tässä varsin arkisessa ja ikävähkössä puuhassa, siitä plussaa.Huomasin, että vahaa jäi todella vähän ihoon ja jälkihoitopyyhe poisti nekin pienet rippeet silmänräpäyksessä. Laput siis toimivat: ihosta tuli sileä ja kaiken lisäksi myös hyväntuoksuinen.

Intiimialue 

6. Alexandria Body ­Sugaring -vartalosokerointiRiippuen karvan määrästä ja halutusta tyylistä 20–80 €, Henna Heikkinen, Helsinki.Lupaus: Poistaa ihokarvat juurineen. Karvojen kasvuvauhdista riippuen iho pysyy sileänä 3–5 viikkoa. Sopii koko keholle.Miten toimi: Kaiken karvanpoistosta kokeneena voin sanoa, että sokerointi on yksi parhaimmista tavoista pitää paikat sileänä. Alapäässä on herkkä ja ohut iho, mutta sokerointi on silti huomattavasti kivuttomampi ja hellävaraisempi kuin epilaattori tai vahaus, ja sheivauskin voi aiheuttaa ikäviä näppyjä.

7. Rion Laser 60 Scanning Hair Remover -kotilaserlaiteLaserlaite ja opetus-dvd, 499 €, postimyynti ja elektroniikkaliikkeet.Lupaus: Rion laite on ensimmäinen kotikäyttöön tarkoitettu laser ihokarvojen pysyvään poistoon. Sopii kainaloille, käsivarsille, säärille ja kasvoille lukuunottamatta kulmakarvoja. Lasersäde poistaa ihokarvan juuren pysyvästi.Miten toimi: On houkutteleva ajatus, että voisin laseroida bikirajat ikuisiksi ajoiksi sileiksi vaikka televisiota katsellessa. Oma kokeiluni ei kuitenkaan mennyt käsikirjoituksen mukaisesti.Laite oli minusta hankala: yhden sädetyksen latautuminen kesti kauan, ja laserpäällä sain hoidettua kerralla vain todella pienen, puolikkaan sokeripalan kokoisen alueen. Minulta meni hermot nopeasti. Kun tutkin ohjeita vielä tarkemmin, selvisi, että laite sopii parhaiten vaalealle iholle, jossa on mahdollisimman tummia karvoja. Toisin sanoen tämä masiina ei ole minua varten, sillä kainaloideni karvat voivat kasvaa puoli senttiä ennen kuin ne edes näkyvät.

Muistilista karvanpoistoon 

  • Kuori iho hyvin ennen kuin epiloit tai poistatat karvoja juuria myöten muulla tavalla. Kun iholla ei ole kuollutta solukkoa, vaha ja sokeri tarttuvat karvaan paremmin ja karvatuppi avautuu enemmän.
  • Älä käytä intiimialueilla tuotteita, joita ei ole tarkoitettu siihen tarkoitukseen.
  • Karvojen poisto ei nopeuta niiden kasvua, vaikka joku niin väittäisi. Leikatun karvan kärki on vain paksumpi ja se voi tuntua karkeammalta kuin ennen. Juurineen poistettu karva tulee takaisin aivan yhtä hentona kuin ennenkin.
  • Kosteuta ihoa rauhoittavilla tuotteilla karvanpoiston jälkeen. Esimerkiksi suihkutettavat kasvovedet sopivat erinomaisesti tähän tarkoitukseen.
  • Pidä karvanpoistolaitteet puhtaina. Näin vältyt turhilta ihotulehduksilta ja koje pysyy terävänä.
  • Noudata aina ohjeita. Esimerkiksi kun iho pitää pingoittaa vahatessa, tee niin, sillä muuten seurauksena voi olla ikäviä mustelmia.

Bikinirajojen eri tyylit 

Brasilialainen: kaikki paikat on putsattu täysin sileiksi.LA: bikinirajalta on poistettu vain ne ihokarvat, jotka jäävät bikini­housujen ulkopuolelle.Ranskalainen: bikinirajaan jätetään kapea on ihokarvakaistale, joka on noin pari senttiä leveä ja kolme senttimetriä pitkä ’kiitorata’.Vapaamuotoinen: häpykarvoitus on muotoiltu kuviksi, esimerkiksi sydämeksi, tähdeksi tai vaikka salamaksi.

Lähde Veet 

Kommentoi »