Kannattaako kasvokarvoja ajella? Asiantuntijat vastaavat

Kannattaako kasvokarvoja ajella? Asiantuntijat vastaavat
Myytin mukaan naistenkin kannattaisi ajella kasvojen hento karvoitus. Otimme asiasta selvää!
29.12.2015

Väite: 

Naisten kannattaa omaksua parranajo miehiltä ja ajaa höylällä kasvoja peittävä hento, nukkamainen karvoitus. Sillä on kuorinnan kaltainen vaikutus ja se antaa meikille sileän pohjan. 

Asiantuntijat vastaavat:

Ihotautilääkäri Susanna Majasuo: ”Mikäli kasvokarvoja on erittäin runsaasti, ne saattavat esteettisesti haitata ja meikatessa häiritä. En näe mitään muuta hyvää syytä kasvokarvojen ajelulle. 

Karvojen ajelu tai epilointi eivät mitenkään järkevästi kuori ihon pintaa, vaan ennemminkin altistavat karvatuppien tulehduksille, joista voi pahimmillaan jäädä arpia kasvoille. Ihon kuorintaan on paljon parempiakin vaihtoehtoja. 

Mielestäni karvoja voi ajella tai nyppiä, jos ne ihmistä huomattavasti haittaavat.” 

SKY-erikoiskosmetologi Maarit Leikoski: ”Naisten ei kannata ajella pois kasvojen hentoja ja vaaleita ihokarvoja, sillä höylääminen rasittaa kasvojen ohutta ja herkkää ihoa ja voi aiheuttaa ärsytystä. 

Jos kasvoille haluaa hyvän pinnan meikkiä varten, kannattaa höylän sijaan ihon pintaa kuoria hellävaraisesti esimerkiksi mikrohionnalla. Ihon pinta pysyy tasaisena ja pehmeänä oikeanlaisten ihonhoitotuotteiden avulla. 

Mikäli kasvojen karvoitus häiritsee, kannattaa antaa ammattilaisen poistaa sen sokeroinnilla. Sokerointi on hellävarainen vaihtoehto vahalle, jonka ainesosat saattavat ärsyttää kasvojen herkkää ihoa. Sokerointi poistaa karvan juurineen, jolloin se voi säännöllisesti tehtynä myös vähentää karvankasvua.”

Kirjoittaja Elina Auvinen on estenomiopiskeija Laurea-ammattikorkeakoulusta. Hän suoritti harjoittelujaksonsa Kauneus ja Terveys -toimituksessa.Lue myös:

Kommentoi »