Kauneus

Näin löydät oikean kasvovoiteen

Kun etsit kasvovoidetta, muista ainakin kolme asiaa: millainen ihosi on, mihin tarvitset voidetta ja mikä sinulle on tärkeää

Teksti Leena Kouhia
Kuvat Toni Härkönen
9.9.2015

1. Tarkista ihon kunto.

Kasvovoiteen valinnassa tärkein asia on, että tuote sopii ihollesi. Iho on ihmisen suurin elin. Se suojaa kehoa, pitää vartalon yhtenä kappaleena ja välittää tunto­aistin kautta paljon tietoa. 

Koska ihon kuntoon vaikuttavat monet ulkoiset ja sisäiset tekijät, se voi kertoa elintavoista, mielialasta ja ympäristöstä – tai muutoksista niissä. Jottet tekisi väärällä voidevalinnalla ihollesi hallaa, sinun pitää tuntea ihon laatu ja vaatimukset. Ihoa kannattaa tarkkailla säännöllisesti. Näin huomaat muutokset ajoissa ja voit ryhtyä toimenpiteisiin. Kuiva iho kaipaa kosteutta, eloton tarvitsee elvytystä, rasvainen janoaa tasapainotusta ja herkkä haluaa rauhoitusta.

Lue myös: Rasvaisen ihon täydellinen ihonhoitopaketti

2. Luota konkareihin.

Jos et aivan ole varma, osaatko itse arvioida ihosi tilaa, pyydä apua asiantuntijoilta. Heidän apunsa ihon analysoinnissa ja voiteen valinnassa on usein korvaamaton.

Neuvoja osaavat antaa esimerkiksi kosmetologit, estenomit, apteekin ihonhoidon asiantuntijat ja kosmetiikkaosastojen myyjät. Jos ihossasi on sairaus tai vakavia ongelmia, on parasta kääntyä ihotautilääkärin puoleen.

3. Mieti vaikutuksia.

Kun olet valitsemassa voidetta, muista, että voide voi vaikuttaa useammalla kuin yhdellä tavalla. Yksi voide esimerkiksi vähentää tulehdusta ja hillitsee rasvoittumista. Toinen sisältää kosteuttavia ainesosia ja aurinkosuojan.

Mieti, mitä ominaisuuksia tarvitset. Hajusteyliherkälle eivät sovi tuoksuvat tuotteet, ja nuori iho ei kaipaa vielä elvyttäviä ominaisuuksia. Entä tarvitsetko voiteeseen aurinkosuojaa, jos istut koko talvipäivän toimistossa?

Lue myös: Näin hidastat ihon ikääntymistä

4. Löydä paras pakkaus.

Ekologisuus ja raaka-aineiden luonnonmukaisuus ovat monelle tärkeitä ostokriteereitä, sillä kaikki kosmetiikka kulkeutuu lopulta luontoon. Mieti, vaikuttaako ympäristöystävällisyys voidevalintaasi.

Pohdi myös sopivinta pakkaustapaa. Ylelliset ja kauniit pakkaukset tuottavat monille mieli hyvää. Yksi pitää tuubista, toinen purkista ja kolmas pumppupullosta, joka on myös hygieenisin valinta. Sinne ei pääse mitään ylimääräistä käsien ja ilman mukana, vaan voide pysyy sen sisällä puhtaana.

5. Pohdi odotuksiasi.

Kasvovoiteeseen liitetään usein tiedostamattomia odotuksia. Mieti siis, mitä todella odotat voiteelta. Tiedostava ostaja arvioi pakkauksen sisältöä, tunteella heittäytyvä taas ihastuu tuotteen imagoon. Voiteen rakenne, ulkonäkö ja tuoksu voivat antaa tunteen luksuksesta ja tehokkuudesta. Joskus voi käydä niin, että vaikka tuote sopisi ihollesi, muut odotukset eivät täyty. Kasvovoiteen tehtävä on hoitaa, kosteuttaa ja suojata ihoa.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi