Rasvaisen ihon täydellinen hoitopaketti

Rasvaisen ihon täydellinen hoitopaketti
Kasvot kiiltävät ja iho kukkii – rasvoittuvan iho saa kuntoon, kun sitä hoitaa täsmällisesti ja sopivilla tuotteilla.
Julkaistu 28.7.2015

Aamulla:

 1. Raikasta iho kasvoveteen kostutetulla vanulapulla. Kasvovesi puhdistaa iholle yön aikana kertyneen talin. Käytä tarvittaessa rasvaisempiin kohtiin alkoholia sisältävää kasvovettä, koska se liottaa talia paremmin kuin alkoholiton versio.
 2. Rasvoittuvakin iho tarvitsee kosteusvoidetta. Suosi koostumukseltaan geelimäisiä ja mattapinnan jättäviä voiteita. Ne imeytyvät nopeasti, eivätkä tee ihosta rasvaisen tuntuista.
 3. Tuhti meikkipohja ei estä ihoa rasvoittumasta. Rasvoittumista ehkäisee parhaiten meikkivoiteen alle levitettävä mattapinnan antava meikinpohjustusvoide, joka supistaa ihohuokosia. Meikkivoiteeksi sopii kevyt koostumus, joka antaa ihon hengittää. Taputtele hieman irtopuuteria herkästi rasvoittuviin kohtiin.

Päivällä:

 1. Painele rasvoittuvia kohtia kasvopaperiin kevyesti. Älä pyyhi, pyyhkiminen poistaa meikin ja levittää talia iholla. Jos sinulla ei ole kasvopaperia, käytä silkki- ja talouspaperia.
 2. Vältä kasvojen koskettelua, koska se lisää epäpuhtauksia. Kasvoja kehystävien hiussuortuvien hipelöinti ja otsatukka pahentavat kasvojen rasvoittumista. Pidä hiukset ponnarilla ja kasvata otsatukka pois. Jos otsatukan kasvatus on mahdotonta, suihkauta otsatukan alle kuivasampoota rasvaisuuden välttämiseksi.

Illalla:

 1. Pese kasvot tehokkaalla, mutta hellävaraisella puhdistustuotteella. Liian voimakas tuote voi lisätä ihon rasvoittumista, koska se pesee kasvoilta kaiken talin ja iho yrittää korjata tilanteen lisäämällä talineritystä.
 2. Huuhtele kasvot tarpeeksi lämpimällä vedellä, koska se avaa ihohuokosia puhdistaen ne paremmin. Lämmin vesi myös liottaa paremmin talia kuin kylmä vesi, mutta se voi lisätä kasvojen punotusta. Huuhdo kasvot lopuksi kylmällä vedellä ja viimeistele puhdistus rauhoittavalla kasvovedellä.
 3. Puhdistuksen jälkeen voi käyttää yövoidetta, jos haluaa. Kokeile yövoiteen tilalle ihoa tasapainottavia ja talineritystä hillitseviä kasvoseerumeita tai -öljyjä.

2–4 kertaa kuukaudessa:

 1. Kasvojen kuorinta kerran viikossa uudistaa ihoa ja vähentää rasvaisuutta. Ihoa ei tarvitse hangata kuorintavoiteella, vaan kevyt hieronta riittää. Kokeile kuorinta-ainetta, joka sisältää salisyylihappoa, koska se puhdistaa hyvin ja rauhoittaa tulehdusta.
 2. Levitä kasvoille pari kertaa kuukaudessa syväpuhdistava savinaamio. Savi puhdistaa ja supistaa ihohuokoset ja tekee ihosta mattapintaisen ja pehmeän.
 3. Talintuotanto on runsaampaa yöllä, joten tyynyliinan vaihtaminen puhtaaseen useammin voi hillitä rasvaisuutta.Onneksi rasvainen iho kuitenkin rypistyy hitaammin kuin muut ihotyypit!

Kommentoi »