
Hyviä antioksidanttien lähteitä
Taulukosta löydät antioksidanttien parhaita lähteitä. Yksittäisen vitamiinin saannissa kannattaa huomioida, että käyttötiheydellä on usein merkittävämpi vaikutus. Lue lisää antioksidanttien parhaista lähteistä.
Alla oleviin taulukoihin on listattu antioksidanttien parhaita lähteitä. Yksittäisen vitamiinin saannissa kannattaa huomioida, että käyttötiheydellä on usein merkittävämpi vaikutus. Esimerkiksi ruusunmarja on hyvä C-vitamiinin lähde, mutta sitä käytetään yleensä melko harvoin. Sitrushedelmät tai peruna ovat paljon tavallisemmin käytettyjä ja ovat siksi monelle merkittävämpi C-vitamiinin lähde.
RAVINTOAINE
MISSÄ ON ENITEN?
porkkana, pinaatti, kurpitsa, vesimeloni, maissi, tomaatti, paprika, parsakaali ja tyrni
C-vitamiini
ruusunmarja, paprika, persilja, nokkonen, tyrni, mustaherukka ja muut marjat, sitrushedelmät, kaalit, tomaatti, hedelmä- ja marjatäysmehut
kasviöljyt, vehnänalkiot, pähkinät, siemenet, kokojyvävilja, vihreät lehtivihannekset
sisäelimet, kala, äyriäiset, sian- ja poronliha, kananmuna, vilja
PARHAITA FENOLISTEN YHDISTEIDEN LÄHTEITÄ
Metsämarja
karpalo, mustikka, puolukka, lakka, variksenmarja, juolukka ja vadelma
Puutarhamarjat
mansikka, mustaherukka, punaherukka, tyrni ja marja-aronia, boysenmarja ja kirsikka (erityisesti acerolakirsikka)
Hedelmät
omena, viinirypäle (tumma), luumu ja aprikoosi
Kasvikset
sipulit, kaalit, pavut, lehtisalaatti ja tomaatti
Muut
tee
Lue lisää antioksidanteista: