Älä suostu suhteessa toisen heittopussiksi, uskalla vaatia

Älä suostu suhteessa toisen heittopussiksi, uskalla vaatia
Miehet ovat metsästäjiä. Anna miehen ponnistella, kun hän viettelee sinua. Se kiihottaa saalistajaa, väittää psykologi Ilona Rauhala.
Julkaistu 9.1.2014

LUKIJAN KYSYMYS: Seurustelin viime talvena kivan miehen kanssa. Se päättyi, kun hän vain lakkasi ottamasta yhteyttä. Ajattelin, että minussa on jotakin vikaa, väärä ikä, väärä muoto, väärä luonne. Olin hirveän surullinen. Ehdotin hänelle tapaamista tekstiviestillä, mutta hän ei vastannut. Emme koskaan soittaneet tai muuta sellaista. En olisi uskaltanut. 

En saanut miestä pois mielestäni. Hän oli herättänyt minussa jotakin hyvää, josta nyt olin joutunut luopumaan. Aloin tapailla muita, jotta unohtaisin.

Juuri kun olin aloittamassa uutta suhdetta, hän otti taas yhteyttä. Nyt jatkamme epämääräistä suhdettamme. En pysty täysin luottamaan häneen ja omaan vetovoimaani. Hän määrittelee tapaamisemme ja tekemiset.

Olen itsenäinen nainen, mutta haluan jatkaa. Onko tämä mielestäsi tervettä aikuisen naisen käytöstä? Pitäisikö minun nyt jättää hänet? Miksi en uskalla vaatia häneltä mitään? Mitä sanot suhteestamme?”

PSYKOLOGI ILONA RAUHALA VASTAA:

Kuulostat aivan terveeltä naiselta, mutta olet vaatimaton. Jäin pohtimaan, miksi et uskalla vaatia mieheltä mitään. Onko sinut opetettu vaatimattomaksi? Ehkä vanhempasi eivät vahvistaneet riittävästi olemassaoloasi naisena? Olen pahoillani, jos näin on. On hyvä tulla tietoiseksi siitä, mistä on kysymys. Ansaitset kokemuksen siitä, että olet ihana ja upea!

Miehet ovat metsästäjiä. Miestä voi motivoida se, että hän joutuu näkemään vaivaa ja ponnistelemaan saadakseen naisen huomion. Sopiva vaativuus on siis hyvä asia, se herättää miehessä luontaisen kilpailuvietin.

Jos nainen on liian vaatimaton, ei odota eikä pyydä mitään, mies saattaa menettää kiinnostuksensa nopeasti. Liian helppo nainen ei herätä säpinää, ei niin sanotusti maistu miltään.

Varmasti olet sopiva ja sopivan mallinen ja näköinen. Ne ovat makuasioita. Jos mies on alun perinkin ollut kiinnostunut sinua tapailemaan, olet varmasti hänelle monelta osin mieleen. Nyt on kysymys enemmänkin siitä, sovitteko te yhteen muullakin tavalla.

Suhteessa on tärkeää osata ravita keskinäistä energiaa eli löytää tila, jossa kumppanusten energiat ruokkivat toisiaan. Nyt pohdit vain sitä, kelpaatko sinä.

Sen sijaan sinun olisi hyvä pohtia, miten herätät hänen mielenkiintonsa, vahvistat hänen olemassaoloaan ja saat hänet tuntemaan itsensä upeaksi mieheksi. Hänet pitäisi saada uskomaan, että sinä voit ravita hänen elinvoimaansa.

Jos olet epävarma ja mietit liikaa puutteitasi, se saattaa tuntua uuvuttavalta. Miehelle voi tulla tunne, että vaikka hän tekisi mitä, sinä et silti luota itseesi.

Mies haluaa olla ylpeä naisestaan. Naisen on hyvä löytää oma sisäinen itseluottamuksensa. Silloin hän voi olla miehelle nainen, josta voi olla ylpeä. Itsensä aliarvioiminen syö keskinäistä energiaa.

Me kaikki ihmiset olemme myös epävarmoja ja herkkiä. On se suloistakin. Mutta jos koko olemus on pelkkää epävarmuutta, se ei herätä innostusta.

Uskalla vaatia. Ilmaise mitä haluat. Tee se arvostavasti ja pehmeästi. Jos mies sitten ei halua vastata, asia on ainakin tullut näkyväksi eikä sitä tarvitse enää pohtia.

Voit lähettää Ilona Rauhalalle oman kysymyksen meiliin kt@a-lehdet.fi, laita aiheeksi Rauhala. 

Lue myös: 

Kommentoi »