Älä mokaa uutta parisuhdettasi näin

Älä mokaa uutta parisuhdettasi näin
Uuden suhteen aloittaminen on jännittävää ja kiehtovaa, etenkin kun toista ei vielä tunne kunnolla.
Julkaistu 3.2.2016

Tuore parisuhde on yleensä aina onnen huumaa. Uusi onni voi tuntua ihmeelliseltä etenkin aikaisempien huonojen kokemusten jälkeen. Tuoreen tuttavuuden kanssa suhteen aloittaminen on jännittävää ja kiehtovaa, etenkin kun toista ei vielä tunne kunnolla. Uuden suhteen kanssa ei koskaan tiedä, kauanko se tulee kestämään.

Psychcentral.com -sivusto antaa kuitenkin vinkkejä siihen, miten tuoreen auvon saisi kestämään kauemmin. Älä tee näitä 5 virhettä tuoreessa suhteessasi!

1. Älä kiirehdi tai lataa kaikkeasi heti suhteen alkuun

Tuore rakkaus on usein tämän vaaran kourissa. Kun löytyy kiinnostava ihminen, johon ihastuu korviaan myöten, kaikki muu unohtuu helposti. Rakastunut ihminen haluaa olla tuoreen kumppaninsa kanssa kaiken ajan, jolloin harrastukset, ystävät tai muu oma elämä jää kakkoseksi. Uuden kumppanin kanssa halutaan olla koko ajan yhtä, eikä muuta muistetakaan.

Tuore rakkaus on kuin huumetta. Useimmat meistä ovat kokeneet sen. Kannattaisi kuitenkin edes yrittää hillitä kaikkensa antamista heti alkuhuuman iskiessä. Oma elämä, ystävät, perhe ja harrastukset olisi hyvä pyrkiä säilyttämään, vaikka aloittaisikin uuden parisuhteen. Nimittäin täydellinen heittäytyminen tuoreeseen suhteeseen voi lisätä riskiä, että uusi onni ei kestäkään.

2. Älä pidättele liikaa

Vaikka ei kannatakaan heittäytyä täysin uuden suhteen varaan, liiallinen pidättyväisyyskin voi muodostua ongelmaksi tuoreessa parisuhteessa. Liiallinen avautuminen saattaa tuoda mukanaan epävarmuutta siitä, että toinen hoksaakin sinussa jotain sellaista, josta ei pidä. Mutta turha pidättyväisyyskin kertoo pelosta.

Muista, että kaikkia pelottaa ja kaikki ovat joskus epävarmoja itsestään. Joskus uskonloikka on paikallaan. Ole rohkeasti oma itsesi, ja kerro rehellisesti, miltä sinusta tuntuu.

3. Älä pelaa pelejä

Uuden parisuhteen soidinmenot voivat joskus sekoittaa pään. Joskus tekee mieli testata omaa viehätysvoimaansa ja toisen kiinnostusta esimerkiksi siten, ettei vastaa toisen puheluihin tai viesteihin. Jos uusi onni erehtyy joskus sanomaan jotakin, mistä emme pidä, saatamme vaipua äänettömyyteen sen sijaan, että ottaisimme asian puheeksi.

Minkäänlainen sosiaalinen pelailu ei yleensäkään kannata, eikä toista ole hyvä liikaa testailla. Suora, avoin ja rehellinen kommunikaatio on paras vaihtoehto. Opetelkaa sellainen tapa kommunikoida, joka sopii juuri teille.

4. Älä muutu täysin toisen mielen mukaiseksi

Tuoreelle kumppanille haluaa yleensä esitellä parasta itseään, ja usea meistä petraakin uuden suhteen alussa. Omaa itseään ei kuitenkaan kannattaisi hukata, sillä muuten tilanne ei ole aito. Ole ainutlaatuinen oma itsesi, sillä se kantaa parisuhteessakin pisimmälle.

5. Älä laiskistu

Kun uusi suhde on päässyt ensihuumaa pitemmälle, on helppoa solahtaa vanhoihin tuttuihin kaavoihin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ehkäpä juuri ne kaavat saivat edelliset suhteet vaikeuksiin. Älä toista vanhoja virheitä, vaan luo uudessa suhteessasi uudet, juuri teille sopivat rutiinit.

Kommentoi »