Kauneus ja Terveys

8 pettämiseen liittyvää myyttiä

8 pettämiseen liittyvää myyttiä
Miksi petämme? Jokamiehen psykologialla vastauksia voi olla jos jonkinlaisia ja pettämiseen liittyy siksi niin paljon mutu-olettamuksia, että ne on syytä oikaista. AskMen.comin psykologi Scott Haltzman Brown Universitystä nimeää niistä yleisimmät.
Julkaistu: 21.7.2014

1. Jos toisella on suhde, parisuhde ei voi enää toimia

Ei totta, sillä jokainen reagoi pettämiseen eri tavoin. Pariskunta voi onnistuneesti rakentaa parisuhteensa uudelleen ja usein se on jopa aiempaa vahvempi, jos kaikki asiat saadaan puhuttua läpi.

2. Pettämisessä on aina kyse jostain muusta kuin parisuhteen seksielämästä

Väärin, sillä joskus pettäminen on vain seksiä eikä siihen liity vaikkapa tyydyttymättömiä tunne-elämän tarpeita. Joillekin pettäminen on nimenomaan seksiä, jota kotona ei saa.

3. Se ei ole pettämistä, jos siihen ei sisälly seksiä

Ei totta, sillä useimmiten me petämme harrastamatta seksiä. Pettäminen voi myös olla jatkuvaa tsättäilyä vaikkapa uuden, kivan työkaverin kanssa. Selän takana puuhailu ja tällaisten keskusteluiden salaaminen on jo rinnastettavissa pettämiseen.

4. Pettäminen liittyy aina seksuaaliseen viehättyneisyyteen

Toki jotkut suhteet ovat pelkkää seksiä, mutta usein pettämiseen liittyy jonkinlainen emotionaalinen yhteys. Joskus pettäminen jää vain halailun ja salaisuuksien jakamisen tasolle, vaikkakin usein emotionaalinen yhteys johtaa seksiin.

5. Pettäminen on seurausta avioliitto-ongelmista

Totuus on, että jokaisessa avioliitossa on ongelmansa. Pettäminen ei johdu avioliitosta, vaan keskinäisistä ongelmista.

6. Kerran pettäjä, aina pettäjä

Totta kai on olemassa ihmisiä, jotka eivät opi tai halua edes oppia virheistään. Mutta suurin osa katuu virhettään siinä määrin, että ei halua toistaa sitä.

7. Suhteen jälkeen voit heittää hyvästit avioliitollenne

Ei pidä paikkaansa, sillä yli puolet avioliitoista selviää pettämisestä. Niin kauan kun molemmilla osapuolilla on halua saada avioliitto toimimaan, se todennäköisesti tulee toimimaan. Suurin syy eroonhan on erilleen kasvaminen, mikä voi johtua luottamuspulasta, jos kumpikin ei sitoudu suhteeseen.

8. Ihmiset pettävät kumppaniaan nuoremman ja komeamman/nätimmän kanssa

Se tietysti riippuu siitä, kuinka vanha olet. Yleensä viehättävyydellä tai iällä ei ole merkitystä. Uutuudenviehätys ja erilaisuus ovat juttuja, jotka usein riittävät pettämiseen – ulkonäöstä riippumatta.

Lähde: AskMen

Kommentoi »