1. Hedelmäjogurtti
Moni suomalainen lusikoi aamiaiseksi tai välipalaksi hedelmäjogurtin tietämättä, että kyseinen elintarvike on yksi pahimmista piilosokerin lähteistä. Viisi desilitraa jogurttia saattaa sisältää jopa 33 palan verran sokeria.
2. Valmis pastakastike
Valmis pastakastike on helppo ja nopea keino jouduttaa arkista kokkailua, mutta mikäli haluaa välttää liikasokeria, kannattaa nähdä hieman enemmän vaivaa ja valmistaa ja maustaa kastike itse. Valmiissa pastakastikkeessa saattaa olla toistakymmentä grammaa sokeria per purkki.
3. Kuivatut hedelmät
Kuluttaja saattaa lisätä nauttimiinsa ruokiin kuivattuja hedelmiä terveellisemmän ruokavalion toivossa tehden kuitenkin karhunpalveluksen itselleen. Vaikka hedelmän omasta sokerista ei olla niin huolissaan, on kuivattuihin hedelmiin usein lisätty sokeria http://www.terve.fi/ravinto/lisatty-sokeri-lihottaa.
4. Myslipatukat
Myslipatukan täysjyvä –etuliite houkuttelee terveellisen välipalan etsijää, mutta tuoteseloste kannattaa tarkistaa silti vielä kertaalleen. Patukat saattavat sisältää jopa toistakymmentä grammaa lisättyä sokeria.
5. Maustekastikkeet
Ketsuppi makaronilaatikossa tai sinappi lenkin päällä ovat suomalaisten makuhermoja kutkuttavia ajattomia makuyhdistelmiä. Kyseisistä maustekastikkeista jopa neljännes voi kuitenkin olla tehty sokerista.
Lähteet: Prevention.com, SavonSanomat.fi
Lue lisää: