Terve.fi

10 myyttiä raskauden alkamisesta

10 myyttiä raskauden alkamisesta
Milloin on varmista tulla raskaaksi? Monet naiset laskevat varmoja (varmat päivät) ja hedelmällisiä päiviä kuukautiskiertonsa mukaan.
Julkaistu 10.12.2012

Haaveiletko raskaudesta? Olet varmasti lueskellut vinkkejä siitä, miten tulla helpommin raskaaksi. Kaikkea lukemaansa, kuulemaansa tai tuttavien vinkkejä ei kannata kuitenkaan uskoa ihan kirjaimellisesti. Howstuffworks.com -sivusto listasi kymmenen yleistä myyttiä raskaaksi tulemisesta.

1. Asennolla on väliä

Usein kuulee teorioita siitä, että tietyssä seksiasennossa raskaaksi tuleminen olisi helpompaa. Todellisuudessa asennolla ei ole niinkään merkitystä raskaaksi tulemisen kannalta. Raskaaksi toivova nainen voi kuitenkin makoilla hetken paikallaan seksin jälkeen, jolloin siemenneste ei valu heti ulos.

2. Seksiä täytyy harrastaa joka päivä

Seksi on hyvää urheilua ja terveellistä, mutta raskauden kannalta tärkeintä on harrastaa seksiä säännöllisesti vain naisen kierron hedelmällisimpänä ajankohtana. Otollisin hetki hedelmöittymiselle on hieman ennen ovulaatiota.

3. Ovulaatio tapahtuu aina kahden viikon kuluttua kuukautisista

Monet naiset laskevat varmoja ja hedelmällisiä päiviä kuukautiskiertonsa mukaan. Tällainen menetelmä ei kuitenkaan ole pomminvarma. Jos toivoo raskautta, kätevintä on tarkistaa ovulaation ajankohta tähän tarkoitukseen suunnitellulla ovulaatiotestillä.

4. Kuukautisten aikana ei voi tulla raskaaksi

Usein kuvitellaan, että kuukautisten aikana olisivat ns. varmat päivät, mutta todellisuudessa näin ei ole. On tutkittu, että täysin varmoja päiviä ei olekaan, mutta raskauden todennäköisyys on pienin kuukautisten ensimmäisestä päivästä neljänteen päivään saakka. Siittiöt voivat elää naisessa jopa viisi päivää, joten näin laskettuna varmoja päiviä ei olekaan.

5. Ekalla kerralla ei voi tulla raskaaksi

Aina kun siittiö ja munasolu voivat kohdata, on mahdollisuus raskauteen. Joten kyllä, ekallakin kerralla voi tulla raskaaksi. Ihminen on lisääntymiskykyinen siitä lähtien, kun nainen kykenee ovuloimaan ja mies kykenee siemensyöksyyn.

6. Keskeytetty yhdyntä on riittävä ehkäisy

Moni raskaus on alkanut siitä harhaluulosta, että keskeytetty yhdyntä olisi toimiva ehkäisykeino. Näin ei ole, sillä mieheltä voi tulla siittiöitä myös ilman siemensyöksyä.

7. Lapsen sukupuoleen voi vaikuttaa

Olet varmaan kuullut erilaisia urbaaneja legendoita siitä, mitä kannattaisi tehdä jos toivoo tyttölasta tai vastaavasti poikalasta. Ikävä kyllä mikään konsti ei voi vaikuttaa siihen, millainen siittiö munasolun hedelmöittää.

8. Liukuvoide auttaa hedelmöittymisessä

Moni saattaa luulla, että liukuvoide voisi auttaa raskaaksi tulemisessa. Näin ei kuitenkaan ole, vaan asia on oikeastaan päinvastoin. Mikään aine, joka muuttaa emättimen pH:ta, ei edesauta raskaaksi tulemista. Liian happamat liukuvoiteet voivat vahingoittaa siittiöitä.

9. Yskänlääke auttaa hedelmöittymään

80-luvun alussa pohdittiin, voisiko yskänlääkkeellä olla jotakin tekemistä hedelmöittymisen kanssa. Tuolloin arveltiin, että yskänlääke saisi sperman liikkuvammaksi. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole.

10. Naisen täytyy saada orgasmi tullakseen raskaaksi

Naisen orgasmi ei ole lisääntymisen kannalta oleellinen, mutta se voi silti edesauttaa sitä. Joidenkin tutkimusten mukaan naisen orgasmin aikaansaama alipaine emättimessä voi edesauttaa siittiöitä pääsemään paremmin käsiksi munasoluun.

Lue lisää:

6 kommenttia