Terveys

Näin tehostat raskaaksi tuloa - 5 erikoista väitettä

Tälläkin hetkellä monet parit yrittävät tulla raskaaksi. Asiantuntijat suosittelevat nykyään, että terveelliset elämäntavat otettaisiin käyttöön jo kolme kuukautta ennen varsinaista hedelmöittymistä.

25.5.2009 Terve.fi

Amerikkalaisen CBS-kanavan The Early showssa haastateltiin raskausasiantuntija ja kirjailija Heidi Murkoffia erilaisista hedelmöittymisvinkeistä. Lue mitä mieltä hän oli seuraavien väittämien paikkansapitävyydestä.

1. Osterit auttavat hedelmöittymisessä

- Uskokaa tai älkää, mutta tämä on totta, Markoff sanoi.

Hänen mukaansa tämä väite on yksi niistä harvoista raskauskliseistä, joka kestää tieteellisen tarkastelun. Osterit sisältävät kaikista ruokalajeista eniten sinkkiä, joka on luonnon oma hedelmällisyysaine sekä vietin lisääjä. Hänen mukaansa ostereita voidaan siis pitää luonnon vastineena Viagralle molemmille sukupuolille.

2. Yskänlääkkeet helpottavat hedelmöittymistä

Markoffin mukaan tämä on periaatteessa totta. Limaa irrottavan yskänlääkkeen tehtävä on luonnollisesti irrottaa limaa rinnasta, mutta lääke ei erittele elimistön erilaisia limoja. Yskänlääkkeen vaikutus saattaa siis myös ohentaa munasarjojen limaa, mikä helpottaa siemennesteen liikkumista ja hedelmöittymistä.

3. Kahvia voi juoda normaalisti ennen raskautta

Markoffin mukaan runsas kahvin juominen vähentää hedelmällisyyttä ja lisää keskenmenon riskiä. Kahvin juontia on hänen mukaansa syytä rajoittaa 200 milligrammaan päivässä jo hyvissä ajoin ennen hedelmöittymistä.

4. Miehen alkoholin käyttö ei vaikuta naisen raskauteen

Myös miesten pitää valmistautua hedelmöittymiseen, sillä runsas alkoholin käyttö voi laskea testosteronitasoja ja vähentää siemennesteen muodostumista. Alkoholinkäyttö vaikuttaa myös miehen potenssiin. Alkoholin käyttö tulisi Markoffin mukaan vähentää enintään kahteen annokseen päivässä.

5. Miesten pitäisi käyttää boksereita alushousujen sijaan

Tämä on Markoffin mukaan totta ja perustuu siihen, että mikä tahansa miehen siemenpusseja lämmittävä tekijä saattaa vähentää siemennesteen muodostumista. Haitaksi voi siis olla vaikkapa sylissä pidettävä kannettava tietokone, kuuma kylpy, sauna, höyryhuone tai kireät alushousut.

Lue lisää:19 asiaa mitä pitää tehdä ennen raskautta – Helistin.fiHelppoja tapoja lisätä hedelmällisyyttä – Helistin.fiNäistä merkeistä tiedät, että olet raskaana – Helistin.fi

Lue kokemuksia ja kerro omistasi:Oireiden POHDISKELU,ei vielä plussanneet. -ketjuVuoden yrityksen jälkeen “luomusti” raskaaksi..??40 mittarissa, kuka uskaltaa?Kesällä 2009 yrityksen aloittavat

Noora Dahmane, toimittaja

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi