Terve.fi

Viiniä juovat naiset tulevat nopeammin raskaaksi

Viiniä juovat naiset tulevat nopeammin raskaaksi
Runsaan alkoholinkulutuksen epäillään hidastavan raskaaksi tuloa, mutta viinin kohtuukulutus näyttäisi päinvastoin edistävän sitä.
Julkaistu 28.6.2006

Tanskalaistutkijat nimittäin havaitsivat, että viiniä juovat naiset tulivat halutessaan nopeammin raskaaksi kuin muut naiset.

Human Reproduction -lehdessä julkaistuun tutkimukseen osallistui lähes 30 000 suunnitellusti raskaana olevaa naista. Tutkijat kartoittivat naisten raskautta edeltävää alkoholinkulutusta sekä sitä kuinka kauan naisilla kesti hedelmöittyä. He havaitsivat, että kohtuullisesti viiniä käyttävät naiset tulivat nopeammin raskaaksi kuin absolutistit tai oluen ja viinan juojat.

Lähes 80 prosenttia tutkimukseen osallistuneista naisista oli nauttinut 0,5-7 viinilasillista viikossa ennen raskaaksi tuloaan. Tutkijat totesivat, että pelkkää viinaa tai olutta juoneilla naisilla hedelmöittyminen otti eniten aikaa.

Tutkijat eivät osaa sanoa, johtuuko viiniä juovien naisten nopea hedelmöittyminen itse viinistä, jostain muusta viinin oheisvaikutuksesta, vai viiniä juovien naisten muista ominaisuuksista tai tavoista.

Kommentoi »