6 vinkkiä, joilla häädät selluliitin

6 vinkkiä, joilla häädät selluliitin
Jos selluliitti kiusaa, pane kampoihin kotikonstein tai sijoita sarjahoitoon. Kerromme kuusi selluliitin hoitotapaa.
Julkaistu 5.6.2015

1. Liiku ja lepää 

Säännöllinen kuntoilu voi auttaa häätämään selluliittia, sillä liikkuminen vilkastaa verenkiertoa ja tehostaa rasvanpolttoa. Yksipuolinen aerobinen liikunta ei kuitenkaan ole paras selluliitin karkoittaja vaan voi jopa pahentaa selluliittitaipumusta.

Lihaskuntoharjoittelu kuntosalilla edistää kasvuhormonien tuotantoa. Ne vaikuttavat suotuisasti ihon kollageenin ja elastaanin rakentumiseen. Samalla kasvuhormonit rakentavat kiinteää lihasmassaa. Kun ihon alla on lihaksia, se näyttää automaattisesti kiinteämmältä. Muista kuitenkin kohtuus: lihaksiin treenatessa kertyvä maitohappo voi saada ihon näyttämään entistä muhkuraisemmalta.

Nuku riittävästi ja pyri hallitsemaan stressiä. Krooninen stressi estää rasvaa hajottavien entsyymien toimintaa. Stressi voi myös tehdä hengityksestä pinnallista, mikä vaikeuttaa solujen hapensaantia. Hapensaannin edistämiseksi ulkoile päivittäin.

Huono ryhti voi pahentaa selluliittia. Jos sinulla on ryhtipulmia, hae apua niiden korjaamiseen.

2. Puhdista keho kuona-aineista 

Jos elimistöön kertyy elintapojen vuoksi kuona-aineita, keho varastoi ne muun muassa rasvasoluihin, jotka sijaitsevat ihon ja lihasten välisessä kerroksessa. Naisilla rasva kertyy helpoiten reisiin, käsivarsiin, takapuoleen, vyötärölle ja lantiolle. Sinne selluliittikin asettuu.

Vaikka haluat päästä eroon selluliitista ja puhdistaa kehoasi, älä haksahda detox-pillereihin tai -juomiin. Tehokkain detox-ohjelma koostuu tarkkaan mietitystä, täysipainoisesta ruokava­liosta, joka sisältää elimistöä puhdistavia ruoka-aineita. Tällainen ruokavalio ei ole mikään pari kertaa vuodessa toteutettava trendikuuri, vaan voit noudattaa sitä vaikka lopun elämääsi.

Lisätehoja saat liikunnasta ja vartalohoidoista, joilla voidaan tehostaa kuona-aineiden ja nesteiden poistumista.

3. Kaveeraa kuivaharjan kanssa 

Selluliitti viihtyy alueilla, joiden verenkierto on heikentynyt. Kuivaharjaus on helppo ja halpa tapa vilkastaa verenkiertoa ja lymfajärjestelmän toimintaa. Sijoita hyvään kuivaharjaan ja harjaa sillä ihoa päivittäin mieluiten ennen suihkua. Aloita kuivaharjaus jaloista ja etene alhaalta ylös kohti keskivartaloa. Harjaa seuraavaksi kädet ja lopuksi keskivartalo pyörivin liikkein kohti sydäntä.

Myös hoitoloissa annettavat vartalohoidot manuaalinen lymfaterapia, alipaine- ja LPG-hoidot sekä liikuntaa ja ilmanpainetta yhdistävä Hypoxi auttavat pilkkomaan rasvasoluja, vilkastamaan mikroverenkiertoa ja poistamaan rasvasoluihin kertynyttä kuonaa.

4. Tarkista ruokavaliosi 

Selluliittia kertyy kehon energiavarastona toimiviin valkoisiin rasvasoluihin. Jos haluat karkottaa selluliittia, poista ruokavaliosta sokerin lisäksi huonolaatuiset rasvat ja nopeat hiilihydraatit, kuten valkoiset jauhot. Näin annat vähemmän ravintoa rasvasoluille.

Prosessoidut valmisruoat, sokeri, tärkkelyspitoiset ruoat, vähäinen vedenjuonti ja ravintoaineiden heikko saanti voivat aiheuttaa ja pahentaa selluliittia. Myös epäsäännöllinen ateriointi ja jatkuva napostelu altistavat muhkuroille. Laadukas ravinto edistää myös ihon kollageenin rakentumista ja saa ihon näyttämään sileämmältä.

Nauti runsaasti vihanneksia, marjoja, manteleita ja pähkinöitä sekä niistä valmistettuja tahnoja, chia-siemeniä, spirulina- ja chlorellalevää, lesitiiniä, kylmäpuristettuja öljyjä, kalaa, kananmunia ja kohtuullisesti lihaa. Lisää ruokaasi rasvanpolttoa edistäviä eli termogeenisiä mausteita ja yrttejä, kuten chiliä, valkosipulia ja inkivääriä. Vältä alkoholia ja tupakkaa, koska ne supistavat verisuonia ja siten pahentavat selluliittia.

5. Kuori ja kosteuta 

Kuorinta ei poista selluliittia mutta parantaa ihon rakennetta ja kuntoa. Kun kuollut, harmahtava ihosolukko poistuu, iho kirkastuu ja hoitovoiteet imeytyvät paremmin. Kuorinta vilkastaa ihon mikroverenkiertoa ja auttaa poistamaan kuonaa. Kokeile kiinteyttäviä öljyjä, seerumeita, geelejä ja voiteita.Etsi tuotteita, joissa on inkivääriä, kanelia, kofeiinia, koivua, greippiä, vihreää teetä ja merileviä, jotka edistävät aineenvaihduntaa ja verenkiertoa.

6. Silkkihansikkaat narikkaan 

Varaudu siihen, että tehokkaimmat selluliittihoidot eivät tunnu hemmottelulta: selluliitti­alueet voivat olla hyvin kipeitä. Kipu syntyy, kun suurentuneet rasvasolut painavat hermoja. Rasvasolujen ja kudosten muokkaamiseen tarvitaan reippaita otteita, jotta saadaan tuloksia.

Kommentoi »